Vingertoppen vervellen

 • #1

  Hallo en alvast bedankt voor je/jullie tijd.

  Ik heb al bijna heel mijn leven dat mijn handen en voeten vervellen in/tegen de zomer maar dit jaar zijn heel mijn (en bijna alleen maar op een paar kleine plekjes na) vingertoppen aan de binnenkant vervelt. Het is net alsof heel het vel eraf gaat en dan weer heelt, het is niet pijnlijk en ik heb er ook geen last van. Wel zijn mijn vingertoppen helemaal rood en is het vel erg dun, het begint nu weer te heelen maar ik vraag me af waardoor dit komt.

  Ik heb dit pas een keer op dezelfde manier gehad maar toen was mijn huid zo droog dat het ook scheurde op de dunne plekken, deze keer gelukkig niet.

  Ik heb gelezen dat dit een allergische reactie kan zijn maar ik ben nergens allergies voor... ook zou het te maken kunnen hebben met stres dit zou kunnen maar over het algemeen speelt dan juist mijn eczeem op (niet besmettelijk gelukkig)

  Reactie
  #2

  Het kan een warmte allergie zijn of een schimmelinfectie.
  Ga even naar de huisarts en laat ernaar kijken

  Reactie
  #3

  Zal ik doen dankje!

  Reactie
  #4

  Hallo,

  Ben je er ondertussen al achter wat dit is? Ik heb hetzelfde. Toevallig al zo'n 5/6 jaar rond de zelfde tijd, doktersafspraken waren ieder jaar rond 6/7 juni. Bij mij werd er telkens gezegd dat ze niet wisten wat het was omdat het alleen mijn vingertoppen waren en niet mijn hele handen. Ik ben paar jaar geleden in een bestand gezet van dokters over de hele wereld om te kijken of zij wisten wat dit was. Tot de dag van vandaag nog niets van gehoord dus dit jaar maar niet naar de dokter geweest voor dit probleem. Hopelijk heb jij wel een antwoord gekregen waar misschien ook ik iets mee kan.

  Reactie
  #5

  Ik heb er ook last van, ieder jaar weer in het begin van de maand juni begint het en eind augustus trekt het weer weg.

  heb er een hormonen zalf voor gehad, maar helpt weinig.

  Ben met name benieuwd naar de oorzaak, dus mocht iemand iets weten

  Reactie
  #6

  Ik heb er ook last van. Ik kan er niet vanaf blijven omdat al die velletjes irriteren, het ziet er niet uit! Heb je inmiddels al iets vernomen over een oorzaak of oplossing?

  Reactie
  #7

  Ik heb hier ook ieder jaar last van en inderdaad begin het ergens in mei tot eind augustus. Het ene jaar erger dan het andere jaar. Eigenlijk alleen mijn duim, wijsvinger en middelvinger vervellen het ergste. Soms zo erg dat er meteen kloofjes ontstaan die pijnlijk zijn. Voordat het gaat vervellen wordt de huid van de topjes hard, en jeukt het een beetje. Dan ontstaan witte blaasjes die open springen. Dermatoloog denkt aan een allergische reactie op veelvuldig in water in combinatie met schoonmaakmiddelen. Vind ik vreemd omdat ik er 's winters geen last van heb. Hoe kom ik hier vanaf?

  Reactie
  #8

  Ik ben net terug van 3 weken vakantie, na enkele dagen in Azië stopte het vervellen, nu 3 dagen terug en m'n duim en wijsvinger zitten alweer witte plekken van loslatende vellen.

  Ik denk dat het toch een soort allergie is icm luchtvochtigheid.

  Verschil met de afgelopen 3 weken dat ik dagelijks zonnebrand heb gebruikt wat wellicht ook hydraterend heeft gewerkt

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  hi, klinkt bekend! Ik heb hier al zo lang ik me kan heugen ieder jaar een of twee keer, als het warm icm vochtig weer is, last van. Bij mij start het met een paar minuscule blaasjes die open gaan en daarna worden mijn vingertoppen heel droog en gaan ze vervellen. Dit irriteert bij mij wel, het gaat branden en is binnen ongeveer twee weken weer weg. Om de pijn te verzachten en het proces van heling te versnellen gebruik ik Bepanthen zalf, dat is heel vet, maar helpt bij mij heel erg goed!

  Reactie
  #10

  Dat is grappig. Ik kom deze post bij toeval tegen, maar ik heb het 1x in mijn leven gehad. Geen idee wat de oorzaak was. Het is weg gegaan en nooit meer terug gekomen. Zou het met stress te maken kunnen hebben?

  Reactie
  #11

  Hallo, ik heb hier ook last van, nu juist in de winter, ook de eerste keer. Misschien komt het door stress bij mij. Het is maar op 1 hand.

  Reactie
  #12

  Ik heb hier ook regelmatig last van. Soms is het enkele weken weg en dan begint het weer. Meestal alleen op het topje van mijn duim en wijsvinger. Is er iemand die al weet wat het is en hoe het over gaat? Ik smeer regelmatig mijn handen in met handencreme en vaseline. De huid wordt eerst hard, dan wit en gaat vervellen. Dit in slecht een dag of hooguit twee dagen tijd. Dan blijft het weer een tijdje en komt het ook op mijn wijsvinger en dan gaat het weer over en zo enige weken later weer van voren af aan.

  Reactie
  #13

  Mijn kind van 3jaar heeft hier ook last van, haar vingertoppen zijn helemaal aan het vervellen. ik weet niet of ik me zorgen moet maken. Zat beetje op het internet te zoeken maar kon niks duidelijks vinden, ze is verder niet ziek ofso

  Reactie
  #15

  Hallo,

  Ik heb hier ook last van. En inderdaad de vingertoppen van de duim, wijsvinger en middelvinger. Bovendien alleen inde zomermaanden; juni, juli en augustus. Ik ben wel astmatisch en heb soms eczeem. De dermatoloog zei dat het een waterallergie was ( te veel in het water), maar dan zou ik er s winters ook last van moeten hebben en aan alle vingers. Ik hoop er nog achter te komen...

  Reactie
  #16

  Zou het niet  een soort allergie voor zonnebrandcrème kunnen zijn vraag ik.mij af. Aangezien je dat in de zomer gebruikt  Heb er ook last van. Overigens alleen handen., niet op de rest van t lichaam

  Reactie
Reageer op: Vingertoppen vervellen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief