Lijst met klachten; geen oorzaak?

  • #1

    Sinds een hele lange tijd kamp ik met een flinke lijst met klachten, welke er steeds meer lijken te worden. Niet alleen is het vervelend, maar ik denk persoonlijk ook dat het niet goed is.

    Wat is er aan de hand?

    • Ik ben een zeer korte periode ongeveer 15 kilo afgevallen. Ik sportte niet (veel) en at niet per definitie meer of minder. Ik ben 1.64 lang en ben van ongeveer 62 kilo naar 47 kilo gegaan. Er is geen ondergewicht in de familie, iedereen kampt eerder met overgewicht. Zelfs na flink sporten (krachttraining) en veel meer eten dan ik nodig heb, kom ik niet aan.
    • Mijn stoelgang is drastisch veranderd. Wat van maximaal 1 maal per dag naar de wc gaan, is nu 3 of zelfs 4 maal per dag. Vaak is mijn ontlasting ook tegen diarree aan. Ook heb ik snel een misselijk of weeïg gevoel in m'n maag, wat wel snel weggaat.
    • Ik heb het bijna altijd koud, pas bij 24 graden en een deken heb ik het warm, desondanks transpireer ik wel veel en ik tril bijna altijd (in m'n handen voornamelijk).
    • Ik heb vaak last van m'n onderrug aan de linkerkant, wat weggaat of minder wordt als ik naar de wc ben geweest. Dit is bijna altijd alleen in de ochtend.
    • Mijn haar valt meer uit en wordt steeds dunner. Ook lijkt het nog amper te groeien.

    Ik heb inmiddels al een parkeer bloed laten prikken, ontlasting ingeleverd, maar tot nu toe niks. Wat uitgesloten werd is: geen aandoening aan mijn schildklier, niks aan mijn lever, hart lijkt goed, geen gekke dingen in ontlasting zoals bloed.

    Ik ben inmiddels dus een beetje ten einde raad en zo lijkt het ook bij de artsen. Iedereen zegt dat ik niet moet zeuren, (heerlijk toch alles eten wat je wil??) maar continu ondergewicht hebben en die vreselijke stoelgang is geen pretje. Tip, ideeën of ervaringen zijn dus hartstikke welkom momenteel!

    Reageer
    #2

    Heb je veel stress of spanningen?

    Reageer
    #3

    Misschien tijd voor een bezoek aan een complementair genezer. Zo iemand kan kijken naar factoren als bijnieruitputting, voedingspatroon, darmflora, candida, tekorten aan voedingsstoffen enz. Mensen die weinig vlees eten kunnen bepaalde aminozuren en sporenelementen tekort komen. Als je weinig brood eet, kan je jodium tekort komen. Bij dunne ontlasting neem je minder voedingsstoffen op.

    Reageer
    #4

    Ik heb last van stress en spanning, ik zit in mijn afstudeerjaar en werk in de horeca. Wel is privé mij situatie rustiger geworden en ervaar ik in zijn algemeenheid minder stress.

    Dat laatste is alternatief toch? Zat ik inderdaad ook over na te denken. Tekorten kan ik me trouwens niet voorstellen. Ik ben geen broodeter, maar tegenwoordig eet ik steeds meer brood. Ik eet wel minder vlees dan vroeger, maar wel veel vis e.d.

    Reageer
Reageer op: Lijst met klachten; geen oorzaak?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief