Vitamine D hoelang kun je zonder?

  • #1

    Bij mij is begin februari een tekort gemeten van 26 en moest 50 zijn. Nou heb ik daar druppels voor gekregen en tabletten. Druppels heb ik netjes 3 weken gebruikt. En daarna moest ik de tabletten. Heel stom en heb de tabletten niet direct daarna geslikt omdat ik last had van men maag en paniekaanvallen. Nou heb ik ze toch geslikt en ik merk verbetering. Maar blijf toch heel erg zwak. Hoelang kun je eigenlijk zonder vitamine D? Dokters zelf vinden het niet heel ernstig, terwijl het op internet weer anders staat. Ga binnenkort ook testen op B12 tekort maar ik heb altijd vlees gegeten. En de schildklier was toen ook gestest en die was goed. Al hoewel ik elke keer wel honger heb. (En ja ben ook best snel afgevallen)

    Reageer
    #2

    Je moet niet te lang een te laag vit D gehalte rondlopen. Daar krijg je klachten van. En die kunnen soms wel ernstig zijn.

    Reageer
    #3

    Vitamines en mineralen heb je elke dag nodig maar als je een tijdje te weinig hebt gehad kan je het denk ik wel een beetje inhalen. Bedoel je met druppels van die ampullen? Gebruik zelf meestal een spray. Moet elke dag wel een flinke dosis gebruiken omdat ik anders niet goed in m'n vel zit en van die witte vingers krijg. Omdat allerlei vitaminen en mineralen samenwerken is het vaak beter om stoffen te combineren. Zo werkt vitamine D samen met magnesium en vitamine A. B12 werkt samen met het hele B-complex. Bij paniekaanvallen kunnen ook je voeding en wat voedingstekorten meespelen in je klachten. Als je snel honger hebt is het sowieso belangrijk dat je voldoende eiwitten en vetten eet omdat die meer verzadiging geven dan koolhydraten. Bijvoorbeeld een omelet met een beetje brood is dan handiger dan een stapel boterhammen met een dun plakje beleg.

    Reageer
Reageer op: Vitamine D hoelang kun je zonder?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief