Vitamine D tekort

  • #1

    nadat ik alsmaar ziek bleef, enorm moe en neerslachtig liep heeft de dokter me bloed getrokken. Hieruit bleek dat ik met een vitamine D tekort zit. Hij zei me om naar de apotheek om vitamine D drinkampules te gaan. Nu heb ik soms nogal een eigenwijze moeder die dan zei dat ze vitamine D thuis liggen had (pilletjes zoals bij de drogist). Echter had de dokter echt gezegd dat het die ampules moesten zijn van de apotheker. Nu had ze dan nieuwe vitamines besteld, online, en heb ik daar 2 weken op moeten wachten, en heeft een juist dezelfde gekocht, alleen deze keer in gelatine vrije capsules.. ik slikte mijn tong bijna in van kwaadheid maar bon. Ik vraag me af of het een groot verschil maakt of ik zo een voedingssupplement neem ipv die ampules zoals voorgeschreven. Die ampules lijken mij persoonlijk sterker? Ik wil me infeite echt gewoon zo snel mogelijk beter voelen, want ik moet me echt voortslepen. En ben wat bang dat het met dat supplement van 100 dagen wel nog even kan duren...

    Reageer
    #2

    Als je vitamine D tekort hebt, is het toch beter om de ampullen die de arts voorschrijft te gebruiken. De arts doet dat niet zomaar..de dosering in de ampullen is inderdaad hoger, zodat je tekort sneller wordt aangevuld.

    Reageer
    #3

    Kan niet zo zeggen wat het beste is. Weet wel dat preparaten enorm kunnen verschillen in sterkte. Gebruik zelf meestal een spray van 1000 ie en dan 3x per dag, 3000 ie per dag dus. Zelf ben ik er nooit voor naar de huisarts geweest. Wel in een ver verleden eens een injectie gehad. Met een flinke dosis vitamine D voel ik me wel beter en heb ik geen last meer van die witte vingers. Ga nu ook af en toe op de zonnebank. Bij Sundays claimen ze de enige te zijn met Blue Lite, die helpt vitamine D aan te maken. Zou niet weten of ze de enige zijn, merk in elk geval dat het helpt.

    Vitamine D werkt wel samen met andere stoffen, zoals magnesium en vitamine A. Beter om er ook magnesium bij te slikken, het beste wel een organische verbinding, zoals citraat, tauraat, bisglycinaat. Dat kan sowieso schelen in je klachten. En verder ook letten op de vitamientjes.

    Reageer
Reageer op: Vitamine D tekort


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief