Dikker worden voor onderzoeksdoeleinden

  • #1

    Ik ben samen met een compagnon aan het onderzoeken hoe het lichaam omgaat met een gewichtstoename. Ik doe de test bij mijzelf en ben in oktober 2012 voor een maand lang ongeveer het dubbelde aan calorieën gaan eten (gemiddeld 4500 calorieën per dag). Ik merkte dat vooral mijn buik wat dikker werd en dat de weegschaal over de gehele maand een lichte stijging liet zien. Toch ging de eerste week voorbij zonder dat er ook maar een grammetje vet bijkwam. Dit feit is per persoon verschillend, maar wel interessant om uit te zoeken waardoor dat precies veroorzaakt wordt.

    Na enkele maanden het normale voedingspatroon te hebben gevolgd bleef ik lichtjes aankomen, alsof het overschot van oktober slechts langzaam als vetreserves wordt opgeslagen. Beging oktober woog ik 77 kilo en inmiddels 81. Mijn buikomvang is toegenomen van 93 cm naar 96 cm en merk ook duidelijk aan mijn broeken en t-shirts dat alles wat strakker is gaan zitten.

    Sinds een paar dagen is de volgende fase ingegaan. Dit is om opnieuw te bekijken wanneer het eerste vet zich opslaat als reserve. Naar verwachting zal dit wederom pas na een week gebeuren. Het doel is om niet verder te gaan dan de 85 kilo, want daarmee heb ik licht overgewicht wat dus niet gezond is. Aangezien mijn buikomvang met de eerste 4 kilo die ik aankwam met 3 cm is toegenomen zal dat ook nu rond die waarden liggen.

    Toch is het grappig dat 4 kilo bijna niks voorstelt, maar familie en vrienden zien duidelijk dat ik dikker ben geworden. Ik doe dit onderzoek overigens uit vrije beweging omdat ik het niet zo erg vind om (tijdelijk) iets dikker te zijn. Hoop volgend jaar de meeste kilootjes er weer afgetraind te hebben en weer op mijn oude gewicht benden 80 kilo kom te zitten.

    Reageer
    #2

    Ik begrijp eerlijk gezegd niet wat het doel van het verhaal is.
    Ook niet wat het doel van het onderzoek is dat jullie uitvoeren.
    Ik vraag me af welke medische onderzoekmethodes je wil gebruiken om de effecten vast te leggen.
    Ik denk dat er meer dan voldoende wetenschappelijke studies en onderzoeken zijn verricht die de effecten van gewichtstoename beschrijven.
    Dus lijkt het mij niet zinvol en geen toegevoegde waarde te hebben een dergelijk onderzoek met z´n tweeen uit te voeren.
    Trouwens een onderzoek enkel gebaseerd op een persoon zegt dus NIETS maar dan ook helemaal NIETS
    over hoe het lichaam in het algemeen met gewichtstoename omgaat.
    Kansloos en onzinnig.

    Reageer
Reageer op: Dikker worden voor onderzoeksdoeleinden


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief