Tips tegen honger

  • #1

    Ik weet sinds ongeveer 3 weken dat ik dm2 heb. Omdat ik flink wat overgewicht heb (BMI 37,4) is het belangrijk dat ik afval.
    Ik ben begonnen met koolhydraatarm eten en probeer meer te bewegen.
    Ik heb alleen rond 16 en 21 uur enorme behoefte aan zoete dingen. 8 van de 10 keer lukt het me niets te nemen maar dat is al een hele strijd en 2 keer lukt het niet.
    Ik eet volgens de lijst van de diëtiste, neem khd arme tussendoortjes maar die trek naar zoetigheid blijft.

    Wie heeft tips of wie weet hoe snel dit over gaat?

    Reageer
    #2

    Caloriearm en sterk koolhydraatbeperkt lijkt me niet zo slim. Gaat onder andere om je bloedsuikerspiegel en van suikerverbrander een vetverbrander te worden. Zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat de suikers langzamer opgenomen worden. Dan voel je je bij de juiste hoeveelheid ook eerder verzadigd. Beter dus een omelet, zelfgemaakte maaltijdsoep of maaltijdsalade met een beetje brood dan veel brood met dun beleg. Vooral zorgen voor oplosbare vezels. Beter dus uit groente dan uit donker brood. En denk aan psyllium. Regelmatig eten maar ook niet te vaak dus beter zo min mogelijk tussendoortjes. Elke keer dat je eet, krijgt je lichaam insulinepieken. Edelgistvlokken bevatten vitaminen en mineralen en andere stoffen die goed zijn voor je bloedsuikerspiegel.
    Verder is een gezonde darmflora belangrijk. Een natuurgenezer kan kijken naar je hele gezondheidssituatie dus ook darmgezondheid en hormoonhuishouding en adviseren over voedingssupplementen.
    Lichaamsbeweging vóór het ontbijt zet je vetverbranding aan. Kan niet altijd in combinatie met werk of studie maar misschien op vrije dagen. En een wandeling voor het avondeten kan ook schelen.

    Reageer
    #3

    Lijkt me een goed advies van je diëtiste. Door minder koolhydraten te eten als eerst zakt je bloedsuiker en blijft alles stabieler.
    Ik herken de trek in zoete dingen.
    Ik heb zelf ook DM2 en ben te zwaar dus snap de struggle.

    Wat mij helpt is de dag minutieus inplannen wat ik wanneer ga eten. Volledig volgens de lijst van de diëtiste. Zij zei liever 5 dagen hetzelfde eten wat lukt dan proberen af te wisselen en in de valkuil van zoet trappen.

    Als je eventueel een voorbeeld wil van wat ik eet op een goede dag kan ik dat eventueel neerzetten

    Sterkte.

    En wat ik op het andere stukje forum ook schreef, je hebt echt best hoge waardes dus het afvallen is verstandig. Maar je lichaam is ook gewend geraakt aan die hoge waardes dus kijk er niet gek van op als je klachten krijgt die op een hypo lijken. Dat kun je niet krijgen met metformine maar het kan wel zo voelen.

    Een rondje lopen na het eten is ook goed. Door te bewegen na het eten stijgt je bloedsuikerspiegel minder snel

    Reageer
Reageer op: Tips tegen honger


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief