Ongelukkig door mijn gewicht

  • #1

    Hallo,

    Ik ben 23 jaar 1,70 en in een jaar tijd bijna 10kg aangekomen waardoor ik bijna 90 kilo weeg.

    Ik ben opmezelf gaan wonen en ben in een slecht eet patroon gevallen. Ik deed altijd al stiekem veel en slecht eten. Maar nu ik meer alleen ben heb ik deze momenten veel meer. Broodjes, chippies MacDonalds.... En word hier dood ongelukkig van. Ik vind het niet eens echt lekker en als ik dit gegeten heb voel ik me super schuldig. Vaak praat ik mezelf goed dat het nog wel goed komt maar ben bang dat dat niet zo is.

    Nee zeggen vind ik super moeilijk tegen eten en voel mezelf echt zwak. Ik ben ook nog eens een moeilijke eter. Paprika, champions, prei gaat er bijvoorbeeld echt niet in.

    Wat kan ik doen om mij weer goed te voelen.
    Sporten heb ik geprobeerd maar door het vele werken gaat dit moeilijk.

    Reageer
    #2

    Je hebt fors overgewicht. Maar dat had je zonder die 10 kg dus ook al. Ik raad je toch aan om naar de huisarts te gaan en dit te bespreken.

    Reageer
    #3

    Het klinkt of je ook wat hulp kan gebruiken voor het emotionele stuk.

    Verder zou ik zorgen dat je geen zooi in huis haalt.

    Belangrijk is zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels maar dan vooral de oplosbare vezels. Beter geen donker brood maar je vezels halen uit groente en peulvruchten. Geen soja omdat dat problemen kan geven voor je schildklier.

    Ik zou het eerder benaderen als goed voor jezelf zorgen dan te denken wat je allemaal niet mag. Als je bepaalde producten niet lust en er misschien ook niet goed tegen kan, zijn er genoeg andere producten die je wel kan hebben. Ik houd zelf niet van gekookte witlof maar rauw of op het laatste moment bij een stukje vis in de pan vind ik wel weer lekker. Als je je het kan veroorloven misschien wat vaker voor biologisch kiezen. In geval van witlof wordt deze nog in aarde geteeld, waardoor ie meer smaak heeft.

    Lichaamsbeweging vóór het ontbijt zet de vetverbranding aan. In combinatie met werk niet altijd mogelijk maar op vrije dagen misschien wel.

    Een natuurgenezer zou je kunnen ondersteunen bij je hormoonhuishouding en advies over voedingssupplementen maar je kan je er zelf ook in verdiepen. Zo is bijvoorbeeld een gezonde darmflora belangrijk. Als je zooi eet, raken je darmen ook ontregeld.

    Reageer
    #4

    Sporten in een sportschool hoeft niet per se. Bewegen kan altijd. Vaker de fiets pakken. In je pauze naar buiten. Met de trap in plaats van met de roltrap of lift. Zoveel mogelijkheden. Tv-kijken is ook een dikmaker omdat het een stressreactie oproept in je lichaam, terwijl je stilzit. We zitten nu ook in een lastige tijd maar toch kijken of je lief kan zijn voor jezelf.

    Reageer
Reageer op: Ongelukkig door mijn gewicht


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief