Afvallen lukt niet!!

  • #1

    Hallo,

    Ik wil heel erg graag wat afvallen, maar helaas lukt mij dit niet? Ik zit al een tijdje bij een diëtiste voor een intolerantie, maar ik heb haar nu ook gevraagd om een gezond eetpatroon voor mij te maken. Ik kon het helaas niet 100% volgen wegens mijn intolerantie. Ik heb het nu wat aangepast in overleg met haar.

    Ik ben 1.84 en weeg behoorlijk wat.

    Ik eet op een dag: (ontbijt) 2 volkoren brood met daarop 2 plakjes kaas en op het andere broodje kalkoenfilet, 2 rundersalmi plakjes (14 kcal per plakje). Soms doe ik op het broodje een heel dun laagje Philadelphia of becel ligt. Daarnaast drink ik een glas halfvolle melk (150 ml) Van de diëtiste moest ik eigenlijk karnemelk drinken of optimel, maar optimel kon ik niet tegen en karnemelk vond ik niet lekker. Het tussendoortje na het ontbijt slaan wij over, omdat ik een slaapprobleem heb en dus wat later opsta dan een normaal persoon. Mijn middageten bestaat uit 2 beschuiten (volkoren) met een dun laagje boter of Philadelphia. Ik eet daarbij of vruchtenhagel of salami. Ik mocht van de diëtiste vruchtenhagel, maar niet te vaak. Ik moest hierbij eigenlijk ook nog een handje noten eten, maar helaas kon ik hier wederom niet tegen. Als snack na het middageten eet ik: Een bakje Griekse yoghurt met peer en een eetlepel Brinta. Als avond eten eet ik: wat mijn moeder kookt, maar ik probeer minder veel op te scheppen en ik bereken alles in een app op hoeveel calorieën ik kom. Ik moet eerlijk bekennen dat ik vaak nog wel een koekje eet.. na het avond eten. Ik ben gestopt met ranja drinken. Ik dronk vroeger super veel ranja en ik drink nu alleen nog maar water en 1 glas halfvolle melk.

    Waarom lukt het niet? Dat is de vraag die ik mezelf stel en ook eigenlijk jullie. Mijn gevoel is dat ik toch teveel calorieën eet? Vroeger at ik minder calorieën aan het eten, maar meer aan het drinken (ranja) dus kwam ik in totaal uit op meer calorieën dan nu. Ik eet nu meer calorieën aan het eten dan aan het drinken. In mijn omgeving zeggen dat ze zien dat mijn gezicht dunner is, maar op de weegschaal ben ik 2 kilo zwaarder geworden.. Ik snap er niks van wat je zou zeggen dat ik sws iets zou moeten afvallen nu ik geen ranja meer drink.

    Ik zal ook een voorbeeld geven wat ik vroeger at: (ontbijt) 2 volkorenbrood met een hele plak kaas (114 kcal) 4 plakken salami, dikkere laag Philadelphia, glas halfvolle melk, met daarbij ketchup. (Middageten) 2 sprits koekjes (73 kcal per koekje), (tussendoortje) Bakje griekse yoghurt met een peer. (Avondeten) wat mijn moeder maakt. (Tussendoor) allerlei koekjes (bijvoorbeeld gevulde koek) Hiernaast dronk ik dus ook nog allemaal ranja (6 glazen ongeveer) dat zijn ook weer extra calorieën erbij.

    Zien jullie misschien wat ik fout doe? Ik moet erbij vertellen dat ik heel weinig beweeg, maar dan echt heel weinig. Dit komt omdat ik sinds een tijd thuis zit wegens ziekte. Mijn diëtiste heeft hier ook rekening mee gehouden. Ik fiets daarnaast wel op de hometrainer (20/25 min) en daarnaast wandel ik met de hond meerdere keren op een dag.

    Ik hoor heel graag wat ik fout doe of door hoe dit komt? En ja ik weet het kan altijd gezonder, maar ik zit eenmaal ook met mijn intolerantie en bijvoorbeeld rundersalami is één van het weinige broodbeleg waar ik geen klachten van krijg vandaar dan ook dat ik rundersalami kies inplaats van magere ham bijvoorbeeld.

    Reageer
    #2

    Gebruik je medicijnen?
    Hoeveel calorieen gebruik je gemiddeld op een dag?

    Reageer
    #3

    Hoe lang zit je nu op het " nieuwe" eetpatroon?

    Reageer
    #4

    Ik slik zeker medicijnen. Ik slik metoprolotar (beta blokker), promethazine en omeprazol. Daarnaast slik ik nu sinds kort ook diclofenac. Dit ben ik gaan slikken in de periode dat ik begon met “afvallen” Ik ben ongeveer 3 week bezig en ik eet dagelijks rond de 1700/1800 calorieën.  Ik ben helaas in die 3 week dus 2,5/3 kilo aangekomen. Het schommelt een beetje.

     

    Reageer
    #5

    Waarom of waarvoor gebruik je de medicijnen? En waarom diclofenac?

    Reageer
    #6

    Ik gebruik de beta blokkers om mijn hoge hartslag en hartklopping minder erg te maken. Ik ben hiervoor bij een cardioloog geweest en er kwam verder niks bijzonder uit, alleen dat mijn hartslag te hoog is af en toe. Ik heb super veel last van hartkloppingen en een hoge hartslag en dit komt deels door mijn intolerantie en hierdoor kan ik dus ook niet meer goed slapen. Ik heb dit dan ook mee gekregen om uiteindelijk mijn slaapritme en ook conditie te verbeteren. Ik de promethazine voor mijn intolerantie en dit zorgt er ook voor dat ik wat slaperiger word en dus beter slaap. Omprazol gebruik ik voor mijn maagzuur probleem. Hiervoor ben ik bij de MDL-arts geweest, omdat ik een hele lange tijd last had van mijn middenrif en hierdoor dus ook hartkloppingen kreeg. Het is nog steeds wat geïrriteerd op die plek. Diclofenac gebruik ik sinds kort, omdat ik het ontzettend in mijn rug heb gekregen.. En hierdoor ook nauwelijks meer kan lopen, slapen en staan. Ik heb waarschijnlijk iets met het SI gewricht.

    Wat heeft dit precies te maken met “afvallen”?

    Reageer
    #7

    Ik wilde even zien of je een aandoening/ziekte hebt die ervoor zorgt dat je ondanks dieet niet afvalt.

    De metoprolol en vooral de promethazine hebben gewichtstoename als bijwerking. Als je daar dus gevoelig voor bent, is er niet tegenop te diëten. Bespreek met je behandelend arts om eventueel een ander middel voor de promethazine te gebruiken.

    Reageer
    #8

    ooh.. dit wist ik niet. Dus eigenlijk wat ik nu eet heeft helemaal niet zo heel veel nut? Want ik zal niet afvallen door dit medicijn?

    Nog wel een vraag voor zodra ik een ander medicijn zou gaan slikken. Eet ik wel redelijk gezond en is dit een eetpatroon waarmee je zeker kunt afvallen? De volgende vraag die ik heb is: Waarom kom ik dan juist nu aan en niet voorheen? Terwijl ik nu ben begonnen met regelmatiger eten en voor mijn gevoel ook gezonder? Staat dit dan echt in verbinding met dit medicijn of heeft dit ook een andere reden?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Van het dieet zou je in principe kunnen afvallen, als je daar maar bij beweegt.
    het veranderen van dieet kan daar dan ook nog mee te maken hebben. Je schrijft: "Vroeger at ik minder calorieën aan het eten" nu dus meer.
    Maar vroeger had je meer calorieen van vooral suikers. Je lichaam zal dus wat moeten aanpassen een het nieuwe dieet.
    Je moet niet alleen op de calorieen letten, maar ook op de vetten en suikers... kijk maar eens op de verpakking van de philadelphia.. En ook eens op de verpakking van de rundersalami

    Reageer
    #10

    Oke dankjewel! Ik moet dus zorgen dat ik wat meer ga letten op de vetten en suikers in de producten die ik eet?

    Ik had ook ergens gelezen dat het soms normaal is dat je in het begin wat aankomt en dat dit komt door het metabolisme. Is dit in mijn geval ook zo?

    Ik weet gewoon niet of dit nut heeft uiteindelijk. Misschien heeft het wat meer tijd nodig, maar ik wil ook zeker niet nog meer aankomen.

    Reageer
    #11

    Dat is wat ik bedoelde met: je lichaam moet nog wat aanpassen. Probeer in ieder geval zoveel mogelijk op verzadigde vetten en suikers te letten.
    Hoe laat ga je naar bed en hoe laat sta je op?

    Reageer
    #12

    aaah okay! Ga zeker er meer opletten. Ik ga ongeveer half 11 naar bed en dan slaap ik pas 02:00/03:00 door het slaapprobleem dus. Ik word wakker om 11:00 en dit is al een hele prestatie voor mezelf, want vroeger was het veel erger.

    Reageer
    #13

    Dat maakt het natuurlijk ook weer wat lastig... Maar je hebt je slaap natuurlijk ook nodig.

    Reageer
    #14

    Dit maakt het zeker lastiger.. Maar inderdaad ik heb mijn slaap echt nodig.

    Dit heeft waarschijnlijk ook invloed op het afvallen.

    Reageer
    #15

    Het zou wat invloed kunnen hebben

    Reageer
Reageer op: Afvallen lukt niet!!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief