Afvallen

  • #1

    Hoi ,

    ik ben Elly en ik ben 12 en ik weeg 90 kilo toch sta ik elke dag in de sportschool. Hoe kan dat ? ik sport 14 uur in de week onder begeleiding van een personal trainer en een dietiste toch val ik maar niet af zo verdwijnt de motivatie om naar de sportschool te gaan natuurlijk ook en ook al probeert mijn personal trainer en ik van alles het lukt niet tips

    Reageer
    #2

    Elly, sporten helpt niet zoveel om af te vallen.

    Zoek een andere diëtiste, want deze is misschien niet geschikt voor jou.

    De beste manier om af te vallen is alle suikers te verbannen en deels niet te eten. Eet bijvoorbeeld de ene dag wel en de andere dag helemaal niet. De dag dat je wel eet mag je nog steeds geen suikers eten. Wel vet en eiwitten. En alleen water, thee of bouillion drinken, zonder suiker.

    Reageer
    #3

    Elly het helpt niet alleen om te sporten. Het is het beste om veel zuivel te eten/drinken zoals: yoghurt en melk. En het is ook handig om voor het sporten een proteïne shake te nemen want je moet er voor zorgen dat je genoeg proteïne en zuivel binnen krijgt.

    Nog veel succes met afvallen.

    Reageer
    #4

    Belangrijk is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Beter matig met zuivel omdat dat ontregelend werkt op je hormonen en een tekort aan magnesium kan geven. Ook bevordert zuivel slijmvorming.

    Diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen helpen om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Zo kan biergist of edelgistvlokken helpen om de insulinegevoeligheid te verbeteren. Daarin zit onder andere chroom.

    Verder kan lichaamsbeweging vóór het ontbijt zorgen voor vetverbranding. Eigenlijk is het beter om 's ochtends ook niet direct te eten maar even wachten.

    Reageer
    #5

    Overmatig sporten kan hormonen en neurotransmitters ontregelen. Zo werkt het verhogend op het cortisol, wat insulineresistentie en vetopslag bevordert. Beter gewoon elke dag lekker bewegen, met de fiets naar school en een beperkt aantal uren naar de sportschool en ook niet alleen aan de apparaten. Misschien beter activiteiten als pilates, die zorgen voor wat meer rust in je lijf.  Zo'n personal trainer zou het je ook moeten afraden om zoveel te sporten. En praat er met je ouders over. Dat ze geen zooi in huis halen en over je sportverslaving.

    Reageer
    #6

    Hoi Elly,

    Mag ik vragen wat jij allemaal moet/mag eten van jouw diëtiste en of jij je hier precies aan houd? Of eet je ook dingen die juist niet mogen? En welke oefeningen doe jij in de sportschool? Doe jij heel veel cardio(loopband, fiets, conditie trainen waarbij niet zoveel spierkracht voor nodig is om iets te kunnen dragen) of heel veel kracht training(gewicht heffen, zware dingen tillen)? Doe je veel cardio en weinig kracht training, of weinig cardio en veel kracht training? En hoeveel rust heb jij per dag? Zo kan ik een beter beeld maken van het probleem waarom jij niks af valt en jouw beter helpen met je vraag.

     

    Reageer
Reageer op: Afvallen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief