Afvallen door schoonmaken?

Schoonmaken; het is niet de favoriete bezigheid van veel mensen. Het moet en het huis is daardoor schoon en opgeruimd maar opgelet er is een neveneffect: het helpt bij het afvallen.

Uit onderzoek is gebleken dat je huis schoonmaken gelijk staat aan verbranden van veel calorieën. Hoeveel calorieën iemand in 1 uur verbrandt, is afhankelijk van de aard en intensiteit van de bezigheid.

Aantal calorieën per activiteit

 • Badkamer schrobben 400 kcal.
 • Auto wassen 310 kcal.Vloer schrobben 140 kcal.
 • Strijken 140 kcal.
 • Bed opmaken 140 kcal.
 • Stofzuigen 105 kcal.

Nu zullen veel mensen denken dat ze dit toch dagelijks of in ieder geval wekelijks doen, maar dat het met dat afvallen nog niet zo snel gaat. Volgens het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen moet je er bij het schoonmaken er wel voor zorgen dat de hartslag verhoogd en dat je licht transpireert. Dus doorwerken.

Daarnaast moet er natuurlijk ook gelet worden op de voeding. Eet gewoon 3 gezonde en gevarieerde maaltijden per dag met niet teveel tussendoortjes. Voor de mannen onder ons die zeggen dat zij nooit tijd hebben om schoon te maken, voor hen is de tuin een goede optie om af te vallen. Door schoffelen en spitten verbrand je veel calorieën.

Conclusie

Dagelijks intensief het huishouden doen, zou volgens het instituut meer effect op het afvallen hebben, dan twee keer per week fitnessen. Het is gebleken dat wanneer mensen leren om te bewegen in het dagelijks leven dat deze mensen het actief bezig zijn langer volhouden, dan mensen die enthousiast beginnen aan een intensief trainingsprogramma. Dus laat dat diëten maar zitten en ga lekker schrobben!

Delen:  
4 reacties op “Afvallen door schoonmaken?
 1. ik heb het getest, 6 keer iets kleins helpt bij sommige mensen beter.
  ik eet 3 keer per dag omdat ik het anders vergeet, even kijken wat voor jou wijsheid is 🙂

  Geschreven door samantha op
 2. Ik eet nu ook 3 keer op een dag, en werk in de voormiddag als kokkin, en in de namiddag poets ik. Ik eet wel tussendoortjes (zo gezond mogelijk) en ik ben 1.65, 20 jaar en blijf altijd schommelen tussen de 50-55 kilo.. dus hangt echt van persoon tot persoon af hoe snel je aankomt of afvalt..

  Geschreven door anonymouszzzz op
 3. Hier word bedoelt dat je die 3 maaltijden verdeeld over 6 keer,en is ook beter zo kan je lichaam het voedsel ook beter verwerken!

  Geschreven door Tijmen op
 4. Voor de mannen die geen tijd hebben om schoon te maken maar wel tijd hebben om de tuin te schoffelen…

  Geschreven door Sharon op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief