Afvallen? Verwarming hoger!

Het is gebleken dat mensen die de verwarming in huis wat hoger hebben staan, een lager BMI hebben dan mensen die in een koud huis wonen. Dus wil je afvallen? Zet de verwarming dan wat hoger.

Het onderzoek naar afvallen en verwarming

Het idee leefde dat als je in een kou(der) huis woont dat deze koude omgeving er voor zou zorgen dat mensen meer energie zouden verbranden om zo hun eigen lichaamstemperatuur op peil te houden. Een grootschalig onderzoek onder 100.000 volwassenen in Engeland heeft echter aangetoond dat dit in zijn geheel niet klopt. Uit dit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen in een warme leefomgeving (d.w.z. een temperatuur hoger dan 23 graden Celsius) een lagere hoeveelheid lichaamsvet hadden dan mensen die in een kouder huis woonden.

Dus mensen die een lekker warm huis hebben, blijken in de praktijk dunner te zijn dan mensen die voor de energiebesparende methode gaan en de verwarming een tandje lager draaien. Mensen die de verwarming flink hoog draaien zijn dus dunner. Volgens de onderzoeker komt dit omdat:

  • Onze eetlust verminderd bij temperaturen boven de 23 graden.
  • We meer energie op dat moment aan het verbranden zijn om zo ons lichaam op een lagere temperatuur te houden.

De perfecte temperatuur

Volgens de onderzoekers is de perfecte temperatuur in huis zo tussen de 20.3 en 23 graden. Dan hebben we het niet te warm en ook niet te koud. Maar u kunt natuurlijk ook een extra trui of vest aantrekken. Dan hebt u het comfortabel qua temperatuur en de energiekosten rijzen de pan niet uit.

Delen:  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief