Aankomen

  • #1

    Hallo ik ben amber pater,
    En ik vraag me af wat voor dieet ik moet hebben om aan te komen?
    Ik ben 17 jaar en 1,60 m en 47 kilo en kreeg een mail van de bmi berekening dat ik dan meer moet eten maar ik eet best veel, moet ik dan een speciaal dieet zo ja welke???

    Reageer
    #2

    Hallo Amber,

    Je hebt een BMI van 18,4. En dat is voor je leeftijd goed. Wat aan de lichte kant, maar je hebt geen ondergewicht.  Er gaat blijkbaar iets niet helemaal goed met de BMI meter.

    Lichter mag je echter ook niet worden.  2-3 kg meer zou prima zijn. Je zou iets vaker pasta's kunnen eten en zorgen voor een goed ontbijt.

    Reageer
    #3

    Het gaat niet zozeer om de hoeveelheid maar om wàt je eet. Zorgen voor voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels. Je gewicht lijkt me goed.

    Reageer
    #4

    Hoe kom ik aan?

    Reageer
    #5

    @Sab, vooral evenwichtig eten. Zie ook hierboven. Bij dunne mensen van het type 'kan maar blijven eten', lijken de snelle koolhydraten, averechts te werken. Omdat dunne mensen vaak zenuwentypjes zijn ook zorgen voor voldoende rust en wat beweging betreft liever kiezen voor rustige vormen, zoals yoga of tai chi. En misschien je zenuwstelsel versterken met bepaalde stofjes, zoals magnesium en vitamine B.

    Reageer
Reageer op: Aankomen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief