Ik weet het allemaal niet meer

 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik weet niet waar ik moet beginnen. De laatste 4/5 maanden zijn een hel. Ik voel me lichamelijk maar ook geestelijk gewoon echt k*t. Ik heb veel lichamelijke (vage) klachten waarmee ik gewoon niet overal mee naar de dokter toe kan, ik ben nog maar 19 maar ik hoor mij niet zo te voelen. Nu heb ik een aantal onderzoeken gehad, maar nog niet genoeg om nou te kijken waar ik alles vandaan hebt. Ik heb inmiddels elke dag stress en angst en voornamelijk angst voor de ergste ziektes, ik voel daadwerkelijk lichamelijk veel pijntjes en ben gewoon erg bang dat ik iets heb waar ze nog niet achter zijn. De huisarts is gewoon een niet goed meedenkende man, ik kan geen andere huisarts krijgen want elke praktijk in mijn omgeving inclusief die van mijzelf neemt geen nieuwe patiënten meer aan. Ik zal hier dus moeten blijven met een man die mij niet gaat verder onderzoeken en niks zal verwijzen. Nu loop ik bij een internist en ook hij onderneemt geen actie omdat hij daar niet echt spoed in ziet. Ik zie hem daarom pas ook weer 10 augustus en ik blijf ondertussen met zoveel vragen en stress en klachten, ook is een second opinion nog niet duidelijk aangezien de internist pas 10 augustus het daar over wilt hebben. Ik ben heel mijn leven op het moment kwijt ik zie nergens meer plezier in en leef tot nu toe eigenlijk alleen maar met vragen, angsten en pijn. Heeft iemand tips of tips op bijvoorbeeld alternatieve geneeswijze of andere opties? Heel erg bedankt alvast

  Reageer
  #2

  Beste

  Ik zit in dezelfde situatie als u (ben 21 j). Al 8 tal maand ben ik bang over van alles en nog wat.

  Vandaag besloten dat ik mijn leven ga omgooien en al die stress en angst niet meer wil. De dokter heeft me ook gezegd dat alles oke is. Dan moet ik dit accepteren.

  In mijn geval is de angst vooral in momenten waarin ik niets te doen heb! Bij u ook? Dan kan het aangeraden zijn om veel bezig te zijn. Ikzelf ga nu in een stressaanval wandelen en zet wat muziek op.

  Ik heb geen zicht op wat de klachten zijn maar indien ze blijven aanhouden kan je inderdaad naar de huisarts.

  Veel succes ermee, het komt allemaal goed. Laat het niet uw leven bepalen.

  Groeten, een lotgenoot

  Reageer
  #3

  Fijn dat ik niet de enige ben die hier mee rond loopt, zijn er tips vanaf jouw kant? Of iemand die hier ervaring mee heeft en verdere tips heeft? Zo vervelend ook dat je letterlijk OVERAL op en verwijzing voor moet hebben hier in Nederland en zelfs dan krijg je zovaak geen verwijzing en sta je nog in maanden lange of weken lange wachtrijen. Ik vind het zo vervelend dat alles zo werkt en ik niet gewoon met een klacht langs kan gaan bij de specialist die ik dan nodig hebt

  Reageer
  #4

  Heb je iemand in je leven waartegen je alles zegt? Dat zou kunnen helpen in mijn ogen. Zelf heb ik zo niemand, ik wil er ook niemand mee lastig vallen.

  Ik snap je frustraties. Wachten tot 10 augustus is lang. Ik weet dat het makkelijk gezegd is maar probeer zo weinig mogelijk te piekeren.

  Reageer
  #5

  Mvg

  Reageer
Reageer op: Ik weet het allemaal niet meer
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief