Ik weet het niet meer.

  • #1

    Hallo
    dit word waarschijnlijk een heel warrig en lang bericht, maar ik hoop écht dat iemand me wil/kan helpen. Ik ben echt radeloos. Ik ben een meisje van 16 jaar. Sinds een paar maanden heb ik last van heel veel klachten. Het begon met opgezwollen klieren, hele erge druk in het hoofd als ik bijvoorbeeld opsta, en duizeligheid. Ik ben hier mee naar de huisarts geweest en die dacht dat het van mijn nek afkwam(dat het vastzat) ik heb dus maanden fysiotherapie gehad en het is nog steeds niet over/verminderd, het is alleen maar erger geworden. Ik heb zo'n verschrikkelijk druk in mijn hoofd en achter mijn neus, ik heb ook darm problemen en heel veel vage klachten. Ik ben de afgelopen paar weken wel 6x bij de dokter geweest, mijn bloed is getest en ik heb geen voorhoofdholt ontsteking. De dokter denkt dat het psychisch is terwijl ik gewoon wéét dat het niet zo is.(ik ben niet hypochronidsch o.i.d) ik voel gewoon echt dat het fout zit en NIEMAND neemt me serieus. Ik heb ook 3x een hele hoge piep in mijn oren gehad met enorme naar/duizelig/misselijk gevoel, dat is geen hyperventilatie, er komt geen kortademigheid of paniek bij kijken.
    dit is een klein overzicht van mijn klachten:
    -druk op het hoofd vooral met opstaan/bukken
    -druk achter mijn neus
    -een slap gevoel
    -altijd moe
    -tintelente handen(vooral mijn pinken)
    -ik hoor altijd de ''ruis'' van de tv of computers
    -misselijkheid
    -stoelgangproblemen
    -soms ernstige hartkloppingen
    -kortademig(het voelt net alsof er iets geblokkeerd word waardoor ik niet goed kan ademen)
    -gevoelloze armen
    - al mijn ledenmaten vallen heel snel in slaap, als ik bijvoorbeeld 2 minuten mijn benen over elkaar heb al, of 5minuten op een stoel zit.
    De huisarts neemt me niet serieus, en dat maakt me alleen nog maar wanhopiger. Oke ik ben pas 16 en het is onwaarschijnlijk dat ik een bepaalde ziekte heb, maar het is zeker niet onmogelijk. Ik ben echt ten einde raad. ik voel me niet meer op m'n gemak bij mijn eigen huisarts.
    Heeft iemand een idee wat ik verder nog kan doen?
    alvast bedankt voor het lezen ook!

    Reageer
    #2

    je hebt een heleboel vage klachten die niet echt op een bepaalde ziekte wijzen. Jouw huisarts heeft je aangehoord, onderzocht en bloed laten controleren. Dus sluit iets ernstigs maar uit, probeer je niet druk te maken, het is hel vervelend maar wel iets wat op jouw leeftijd vaak voorkomt.
    je zou 1 keertje naar je nek kunnen laten kijken door een chiropractor of een manueel therapeut, die kan kijken of het aan de stand van je wervels ligt en dat eventueel corrigeren.
    dat wat betreft hoofd en tintelingen pink, duizeligheid.
    wat betreft jouw stoelgang: voldoende vezels eten, water drinken en bewegen! Dus niet lijnen!
    hyperventilatie is ook mogelijk zonder paniek, je ademt dan verkeerd dan kan het lichaam reageren hierop: slapgevoel, duizelig, hartkloppingen en tintelingen dus probeer toch eens op je ademhaling te letten, rustig en vanuit je buik.
    heb je ergens zorgen over? Stress?
    Brenda

    Reageer
    #3

    [b]brenda A schrijft:[/b]
    [quote]je hebt een heleboel vage klachten die niet echt op een bepaalde ziekte wijzen. Jouw huisarts heeft je aangehoord, onderzocht en bloed laten controleren. Dus sluit iets ernstigs maar uit, probeer je niet druk te maken, het is hel vervelend maar wel iets wat op jouw leeftijd vaak voorkomt.
    je zou 1 keertje naar je nek kunnen laten kijken door een chiropractor of een manueel therapeut, die kan kijken of het aan de stand van je wervels ligt en dat eventueel corrigeren.
    dat wat betreft hoofd en tintelingen pink, duizeligheid.
    wat betreft jouw stoelgang: voldoende vezels eten, water drinken en bewegen! Dus niet lijnen!
    hyperventilatie is ook mogelijk zonder paniek, je ademt dan verkeerd dan kan het lichaam reageren hierop: slapgevoel, duizelig, hartkloppingen en tintelingen dus probeer toch eens op je ademhaling te letten, rustig en vanuit je buik.
    heb je ergens zorgen over? Stress?
    Brenda[/quote]
    Ja ik heb heel weinig vertrouwen in mijn huisarts. Mijn vader heeft 2 maanden geleden een hartinfarct gehad, en mijn dokter heeft hem naar huis gestuurd met een griepje. Dat is gelukkig allemaal goed gekomen, maar mijn vertrouwen is wel weg. Alles in mij zegt dat het niet goed zit en ik er écht snel iets aan moet doen, en dat maakt mij wel veel banger/onrustiger. Ik eet heel erg gezond, inderdaad voldoende vezels etc. Ik beweeg misschien wel te weinig, maar dat is juist omdat ik nu zo weinig kracht heb om iets te doen. Ik denk dat ik inderdaad maar mijn nek nog een keer na moet laten kijken, want volgens mij zit ook dat nog niet helemaal goed. Bedankt voor je reactie!

    Reageer
    #4

    Hoi Paisleypark,

    Je klachten klinken bekend, heb/had ze zelf ook regelmatig. Voor zover ik weet hebben ze -bij mij- veel met stress en emotionele spanningen te maken (dit maakt ze erger zeg maar). Angst en onverwerkte trauma's hebben invloed op je lichaam. Overal controle over willen hebben ook.
    De één wordt geholpen door er over te praten, de ander moet iets doen en weer een ander heeft baat bij yoga en/of mediteren.
    Het kan geen kwaad al deze opties uit te proberen. En: Rust, regelmaat en reinheid.

    Oh ja, ik heb zelf een erg lage bloeddruk, die suizen en duizeligheid en slapende ledematen, zouden daar best mee te maken kunnen hebben. Diep ademhalen vanuit m'n navel werkt bij mij heel goed. En niet in paniek raken als ik sterretjes zie of piepjes hoor 😉

    Het is begrijpelijk dat je je huisarts niet meer vertrouwd, zo'n verkeerde diagnose hakt er wel in. Misschien kun je een ander zoeken, niet zozeer omdat het een 'slechte' huisarts is (fouten maken blijft menselijk), maar omdat dat jou een veiliger gevoel geeft.

    Het is verstandig jezelf te laten onderzoeken als je fysieke klachten hebt, maar rust creëren in jezelf is zeker zo belangrijk.
    Balans vinden is als puber geen makkie, maar ik wil je wel veel sterkte wensen.

    Reageer
    #5

    Beste Paisleypark,
    Hoe het intussen met je gaat weet ik niet, maar ik wil je adviseren aan je huisarts te vragen je door te verwijzen naar een neuroloog. Een MRI-scan is op zijn plaats, lijkt mij. Ik adviseer je dit op basis van mijn eigen ervaringen. Veel sterkte, Natuurvrouw

    Reageer
Reageer op: Ik weet het niet meer.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief