Iemand tips bij spanning en stress?

 • #1

  Goedemiddag iedereen,

  Ik heb nu sinds een jaar of 2 ofzo dat ik heel snel gespannen heb en vaak last heb van paniekaanvallen en hyperventilatie. Het zit in mijn hoofd en dat weet ik zelf wel. Maar als je eenmaal een paniekaanval hebt gehad is het moeilijk om er voor altijd vanaf te komen. Ik word er behoorlijk getresst van. Heb nog meer last van maag en darmklachten nu, en hierdoor word ik nog meer gestresst.

  Dus mijn vraag: wat voor tips hebben jullie om je relaxter te maken en ervoor te zorgen dat je jezelf niet meer zo gek maakt? Alle tips zijn welkom!!

   

  Reactie
  #2

  Ik denk dat het goed zou zijn als hiermee naar een psycholoog gaat

  Reactie
  #3

  Ik probeer het liever eerst met tips van anderen.

  Reactie
  #4

  Ik zou kijken naar het hele plaatje. Zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door te zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Losse koolhydraten als een koekje of los fruit geven pieken in je bloedsuikerspiegel, wat angstklachten kan uitlokken. Bepaalde voedingssupplementen kunnen helpen allerlei neurotransmitters aan te maken. Vraag hierbij advies.

  Verder advies vragen aan je huisarts. weet niet hoe erg je problemen zijn. Je zou kunnen denken aan haptonomie of yoga om beter contact te maken met je lichaam. Bij hyperventilatieklachten  speelt vaak onzekerheid een rol dus  daar wat mee doen.

  Reactie
  #5

  @Catootje,

  Bedankt voor de tips!

  Het is niet dat ik depressief ben ofzo dus super ernstig is het niet. Alleen mijn darmen en maag lijden er behoorlijk onder. (ter info: heb emetofobie, en door de stress word ik misselijk, waardoor ik juist weer nog gestresster word 🙄)

  En mijn vader en zus hebben beide chronische hyperventilatie door een tekort aaan serotonine. Geen idee of ik het ook heb of dat het bij mijn gewoon echt tussen de oren zit haha.

  Yoga heb ik vaker gedaan maar eigenlijk ben ik ermee gestopt toen ik een baan had. Denk dat ik er weer eens mee ga beginnen omdat het toch wel lekker is!

   

  Reactie
Reageer op: Iemand tips bij spanning en stress?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief