Borstontsteking of?

 • #1

  Ik geef nu dik 3 maanden borstvoeding. Afgelopen vrijdag had ik behoorlijk stuwing doordat de baby wat langer doorsliep. Ik heb zsm proberen te voeden, maar 1 borst deed nog steeds pijn, een soort blauwe plek gevoel. Ook zat er naar mijn idee een harde plek, ik moest wel goed voelen. Een wat langwerpige plek. Ik voelde het alleen als ik 1 kant opstreek, de andere kant op voelde ik het niet. Ik had ook wat verhoging. Ik heb contact met de lactatiekundige gehad en die gaf me druppels om de productie wat te verlagen. Nu heb ik sinds vrijdagavond geen verhoging meer gehad. Dat harde stukje zit er nog wel. Tis geen knobbel, een langwerpig iets. Nu denk ik, is het wel een ontsteking? Ik voel me nu verder prima. Af en toe wat steekjes daar maar ik masseer ook veel en houd het warm met een warmtecompres. Wat kan ik nu het beste doen? Kan het nog even duren voordat die plek weg is? Ik masseer me suf. Of zit vlakbij de borstschijf 1 of andere aanhechting wat ook hard kan voelen? Dan twijfel ik weer.. En dan ben ik weer bang voor borstkanker..

  Reactie
  #2

  Dat kan een ontstoken kliertje of melkkanaaltje zijn

  Reactie
  #3

  Wat kan ik er verder nog aan doen door behalve het te masseren en het warm te houden? Ik moet goed voelen wil ik hem voelen.

  Reactie
  #4

  Even de tijd geven om te herstellen

  Reactie
  #5

  Of even naar de huisarts gaan als de klachten aanhouden

  Reactie
  #6

  Moet ik bang zijn voor een tumor? En is het nu niet ontstoken omdat ik geen koorts heb, het niet rood is? Kan het nog ontsteken?

  Reactie
  #7

  Een tumor is onwaarschijnlijk. Het kan ook ontstoken zijn zonder koorts

  Reactie
  #8

  Oh okee.. Dus tis afwachten? Kunnen er ook bepaalde spieren of aanhechtingen oid in de borst zitten die ook wat harder zijn?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dat zou ook kunnen

  Reactie
  #10

  Hoe zou ik kunnen weten of dat het is? Voelt dat anders?

  Reactie
  #11

  Daar zou je dan toch even voor naar de huisarts moeten gaan

  Reactie
Reageer op: Borstontsteking of?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief