Borstontsteking: blijvende harde pijnlijke zwelling na antibiotica

Online ZorgZus
  • #1

    Graag een second opinion verzocht over het volgende.

    Ik geef borstvoeding en sinds begin week 2 na mijn bevalling een harde schijf in mijn linkerborst. Een aantal dagen later kreeg ik 3 dagen hoge koorts, maar zonder pijn aan de borst, dus na het zakken van de koorts niks meer aan de schijf gedaan en destijds niet vanuit gegaan dat het een borstontsteking kon zijn. Mijn veronderstelling was dat de schijf door stuwing kwam, ondanks dat mijn andere borst soepel voelt.

    In week 4 werd de schijf steeds pijnlijker en gezwollen en kreeg wederom hoge koorts. Dit keer een antibiotica kuur via de huisarts gekregen. Inmiddels heb ik de kuur ruim een week geleden al afgemaakt, koorts weliswaar gezakt en pijn iets afgenomen maar de verstopping en de zwelling, wat inmiddels een grote harde bal is, is nooit afgenomen ondanks veelvuldig masseren, warmte, vaak borsten legen etc.

    Ik ben daarom al 2x hiervoor terug naar de huisarts geweest, eenmaal tegen het einde van mijn kuur aan, eenmaal een week na de kuur. Beide keren weggestuurd met dat ze niks konden doen en het enkel wachten is totdat je lichaam het zelf opruimt en dat het niet leek op een abces, omdat ik dan in veel meer pijn hoorde te zijn en weer koorts hoorde te hebben. Hoe lang dat duurt was niet te zeggen en er werd erkend dat het weer tot een nieuwe ontsteking kon leiden. Inmiddels begint de pijn in de zwelling weer toe te nemen en lijkt de zwelling zelfs groter te worden qua dikte en oppervlak.

    Is er werkelijk niks hier aan te doen behalve op de wachtbank te zitten tot ik weer een volgende ontsteking krijg? En zelfs als het geen abces is, kan er toch sprake zijn van wellicht iets anders ?

    Reageer
Reageer op: Borstontsteking: blijvende harde pijnlijke zwelling na antibiotica


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief