2x morning after pill, niet ongesteld. niet zwanger.

  • #1

    Hallo,

    Door omstandigheden heb ik afgelopen maand een aantal van mijn anticonceptiepillen overgeslagen. Ik heb seks gehad, maar gestopt voor het hoogtepunt. Wel heb ik gelezen dat er een kans is dat er een zwangerschap kan ontstaan van voorvocht, dus heb ik voor de zekerheid een morning after pill gehaald. Vanaf toen ben ik weer elke dag de pil gaan slikken.

    Vier dagen en dus ook vier pillen erna heb ik weer seks gehad. Deze keer wel met hoogtepunt. Ook deze keer was ik weer ontzettend bang, want ik weet dat je pas na 7 pillen echt 100% beschermd bent tegen zwangerschap en dus niet na vier. Toen ben ik naar de apotheek gegaan en heb gevraagd of het kwaad kan om een tweede morning after pill te slikken. Nee, zei ze, maar je moet wel voorzichtiger zijn. Ja, dat snap ik ook wel.

    Nu ben ik dus weer ongeveer een week verder en zit ik in mijn stopweek, al ongeveer 5 dagen, maar word ik maar niet ongesteld. Ik weet dat ik niet zwanger ben, want ik heb een aantal tests gedaan die allemaal negatief waren. Ik weet dat je menstruatie in de war raakt van de morning after pill, maar nu vraag ik me heel erg af:

    Hoe lang kan het duren voordat ik weer ongesteld word en kan ik vruchtbaarheidsproblemen krijgen hierdoor?

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Je cyclus is dus compleet ontregeld. Het is niet te zeggen wanneer je weer ongesteld wordt. Heb je na de MAP geen onttrekkingsbloeding gehad?

    Reageer
    #3

    Nee, helemaal niks. Ook geen symptomen van dat ik ongesteld moet worden. Moet ik denken aan bijvoorbeeld een maand of aan een kwartaal?

    Reageer
    #4

    Ik kan je die vraag helaas niet beantwoorden.

    Reageer
    #5

    Oké, bedankt in ieder geval voor het nemen van de tijd voor mijn vraag! Ik denk dat ik na het weekend maar even langs de huisarts ga om te vragen wat nu verstandig is om te doen.

    Reageer
    #6

    Even een kleine update: ik ben net tot mijn zeer grote verbazing alsnog ongesteld geworden op de 5e dag van mijn stopweek! Wat voel ik me nu opgelucht zeg. Bedankt voor het antwoorden 🙂

    Reageer
Reageer op: 2x morning after pill, niet ongesteld. niet zwanger.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief