Map en pil

 • #1

  Ik door twijfel of de pil te warm was geworden de map Ellaone geslikt. Toen heb ik mijn pilstrip afgemaakt en afgelopen donderdagavond heb ik de laatste pil van de pilstrip geslikt. Klopt het dat je tot aan je volgende menstruatieperiode een condoom moet gebruiken als je de pil slikt en de map Ellaone hebt geslikt?
  Daarnaast vroeg ik mij af als je dus de stopweek hebt gehad en dan weer begint met de pil slikken (ik houd stopweken van 5 dagen houden omdat de huisarts dat mij aanraadde) of je dan ook gelijk weer beschermd bent, of moet je dan de eerste 7 dagen van de nieuwe strip na de stopweek ook nog weer een condoom gebruiken omdat je voor de stopweek de map Ellaone hebt geslikt?

  Reactie
  #2

  Je wist dat je niet meer beschermd was door de pil vanwege de map?
  Ik zou toch een stopweek houden van 7 dagen. Daarna ben je dan weer beschermd door de pil, als je in de stopweek je bloeding hebt gehad

  Reactie
  #3

  Ja, ik heb al die tijd een condoom gebruikt. Maar in de bijsluiter staat dat je tot de menstruatieperiode een condoom moet gebruiken, dat zou betekenen dat je in de menstruatieperiode gewoon beschermd bent. Maar wat nou als je nog bloedt op de 7e dag van je stopweek, ben je dan ook wel beschermd als je weer begint met de pil? De dokter zei namelijk dat het veiliger was als ik een kortere stopweek hield dan een stopweek van 7 dagen. Maar als ik dan een stopweek van 5 dagen houd, dan moet ik toch ook weer gelijk beschermd zijn? Als in, waarom zou ik dan niet gelijk beschermd zijn?

  Reactie
  #4

  Een stopweek van 5 dagen is niet veiliger.
  Tijdens de menstruatie kun je inderdaad niet zwanger raken. Je moet in ieder geval de bloeding hebben gehad na de map voordat je weer beschermd bent als je met de pil start. Als je op dag 7 nog bloedt en je start met de pil ben je ook gewoon beschermd.

  Reactie
  #5

  Okee, maar ik ben vandaag begonnen met bloeden en dit is dus mijn vierde dag en als ik dan woensdag weer begin met het slikken van de pil (dit is dan dus op de 6e dag en heb ik dus een stopweek van 5 dagen gehad) dan ben ik in principe dus wel gewoon meteen weer beschermd door de pil, ondanks dat ik in de derde week van mijn pilstrip de map ellaone heb geslikt?

  Reactie
  #6

  Na gebruik van de map is het beter om een normale stopweek te houden van 7 dagen zoals die door alle fabrikanten is aangegeven.
  Maar als je perse een stopweek van 5 dagen wilt, moet je dat gewoon doen. Je bent niet beter beschermd met een stopweek van 5 dagen. Maar als je met 5 dagen niet je volledige bloeding hebt gehad, kan de bescherming door de pil wel in gedrang komen

  Reactie
  #7

  Mij is verteld door een gynaecoloog die dat heeft bestuurdeerd dat je het beste een stopweek van 4 dagen kunt houden omdat je dan beter beschermd bent. Maar de map is toch al uitgewerkt als je begint met bloeden, ten minste dat is mij verteld. Want hoe weet u zo zeker dat als je nog niet je volledige bloeding hebt gehad, je dan niet meteen beschermd bent. Want als je op de 8e dag nog bloed en dus een stopweek van 7 dagen hebt gehad, dan heb je ook nog niet je volledige bloeding gehad, maar dan ben je opeens wel beschermd? Er staat namelijk nergens dat je na het nemen van de map je stopweek niet in mag korten.

  Reactie
  #8

  Ik volg de richtlijnen van de fabrikanten. Maar je hebt gelijk, er is nogal wat onduidelijkheid over en verschil van mening

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Okee, maar in de bijsluiter van ellaone staat dat het je cyclus beïnvloedt, en dus als je een nieuwe cyclus en dus gaat bloeden begint de ellaone niet meer in je lichaam zit. Dus als ik ben begonnen met bloeden, dan is de ellaone uitgewerkt en als ik dus als ben begonnen met bloeden op de vierde dag en op de zesde dag weer begin met de pil slikken, dan moet ik toch gewoon gelijk beschermd zijn?

  Reactie
  #10

  Doe gewoon wat je zelf wilt. Ik heb er niet meer over te zeggen

  Reactie
Reageer op: Map en pil
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief