Map en de pil

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  Ik heb anderhalve maand geleden op dag 6 onveilige seks gehad, ik doe mijn cyclus met een stopweek van 7 dagen waardoor je pas na 7 dagen slikken van de pil veilig bent. Ik heb dus op dag 6 onveilige seks gehad, ik heb toen die ochtend een morning-afterpil gehaald voor de zekerheid. Toen ik die ochtend dat had ingenomen ben ik dezelfde avond gewoon veder gegaan met de strip, mijn vraag is nu ben je dan na opnieuw weer 7 dagen slikken beschermd? Of moet je eerst ongesteld worden en dan pas bij een nieuwe strip 7 dagen slikken weer veilig?. Ik heb nu al een aantal weken gewoon een condoom gebruikt maar ik wilde toch weten of ik al wel weer beschermd ben.

  Reageer
  #2

  Toch nog maar eens de bijsluiter goed lezen. Als je de pil slikt, die een stopweek heeft van 7 dagen, ben je gewoon tijdens de stopweek en ook meteen daarna als je weer met de pil start gewoon volledig beschermd.

  Reageer
  #3

  Een map heeft dus hier geen invloed op?
  en ik geen stop week gehad na het slikken van de map, ik slik mijn pil door vanwege een weekendje weg. Dit is dus al meer dan 7 dagen dat ik hem vast neem niks vergeten ben, ik ben dus gewoon veilig?

  Reageer
  #4

  Sorry. ik had niet goed gelezen.  Goed dat je nog eens naar de MAP vraagt...

  Als je de MAP gebruikt, moet je de strip  verder afmaken en dan een stopweek houden. Er moet namelijk een bloeding zijn geweest in de stopweek voordat je weer beschermd bent. Je bent dan wel weer beschermd vanaf de eerste pil na de stopweek

   

   

  Reageer
  #5

  Oké helemaal super dankjewel voor de reactie!

  Reageer
Reageer op: Map en de pil
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief