2x pil vergeten in 1e week (dag 5/6) tussentijdse bloeding week 2

  • #1

    Beste medeforummers,

    Ik ben de pil 2x achter elkaar vergeten te slikken op dag 5/6 in de eerste week van mijn pilstrip. Erg stom ik weet het maar goed. ik heb op dezelfde dag wel sex gehad met mijn vriend (vaste partner) maar hierbij is hij niet in mij klaargekomen. Het kan zijn dat dit in de dagen daarvoor wel is gebeurd maar dit kan ik me niet meer echt herinneren. Ik heb op dag 7 de pil van dag 6 en 7 genomen en de pil van dag 5 dus overgeslagen (stond in de bijsluiter). Ik heb geen morning afterpil genomen omdat dit al te laat was.

    Vervolgens ben ik doorgegaan met het slikken van de pil en heb ik op dag 13 een lichte donkerbruine bloeding gekregen. Het is niet veel, ik merk het alleen een beetje in mijn ondergoed en bij het vegen. Deze bloeding duurt nu al 6 dagen ( tot en met vandaag, ik ben in deze tijd wel gewoon de pil door blijven slikken. Ik maak me nu best wel zorgen of ik dan toch zwanger kan zijn of dat het een tussentijdse bloeding betreft.

    Ik heb gelezen dat een innestelingsbloeding eigenlijk alleen kan vanaf begin week 3 (7 dagen voor de menstruatie) weet iemand of dit klopt? Kan het ook een gewone tussentijdse bloeding/spotting zijn of duurt het daarvoor te lang?

    Ik vertrek zondag naar het buitenland (voor een jaar) dus het is niet mogelijk om hiervoor naar de dokter te gaan hier en nu, maar ik hoop dat iemand me advies kan geven.

    alvast bedankt voor jullie reacties!

    Reageer
    #2

    Twee (tot zeven) pillen vergeten in de eerste week van de pilstrip:

    Neem de laatst vergeten pil alsnog in.
    Heb je in de afgelopen drie dagen (72 uur) onbeschermde seks gehad?
    Neem dan ook de morningafterpil om zwangerschap te voorkomen.
    Neem de volgende anticonceptiepil weer op het normale tijdstip en maak de pilstrip af.
    Gebruik de eerste zeven dagen een aanvullend voorbehoedmiddel (condoom) als je wilt vrijen.
    Zo ben je weer tegen zwangerschap beschermd.
    Heb je in de afgelopen zes dagen onbeschermde seks gehad voorafgaand aan het vergeten van de pil en ben je te laat voor de morningafterpil? Dan kan je eventueel een spiraaltje laten plaatsen om een zwangerschap te voorkomen. Bel dan naar de praktijk van de huisarts om te overleggen of dat nodig is.
    Het gaat dan niet zo zeer om de dag dat de condoom is gescheurd, maar om de dagen die daaraan vooraf zijn gegaan.
    Zoals je leest is er dus een klein risico dat je zwanger bent.

    Een innestelingsbloeding treedt op ongeveer een week na de bevruchting van de eicel. Of dat in week 3 is hangt af van wanneer de eisprong was.
    Een innestelingsbloeding duurt doorgaans geen 6 dagen. Het zou dus een tussentijdse bloeding kunnen zijn die ontstaat door het vergeten van de pil.

    Reageer
    #3

    dankjewel voor de snelle reactie Tandor!

    de bloeding is dus wel pas 6 dagen na het vergeten van de pil begonnen is dit dan niet vreemd? omdat ik uit de meeste reacties kan opmaken dat tussentijds bloedverlies vaak één of twee dagen na de vergeten pil optreedt.

    En kan ik de pil nu het beste blijven doorslikken? Ik wil eigenlijk niet zwanger worden maar mocht ik zwanger zijn dan wil ik geen dingen doen die een eventuele baby beschadigen.

    Reageer
    #4

    Dat de bloeding pas 6 dagen erna is opgetreden kan heel goed. Het probleem nu is dat het waarschijnlijk nog te vroeg is voor een zwangerschapstest. Heb je wel nog een stopweek of wil je de pil doorslikken?

    Reageer
    #5

    Ik heb inderdaad geen zwangerschapstest kunnen vinden die betrouwbaar is.

    Ik ga gewoon een stopweek inlassen, dat doe ik altijd, maar ik heb nu nog 4 pillen over en ik wordt normaal tussen de 3e en 4e dag ongesteld dus dat duurt nog wel even. Ik ben dus bang dat ik sowieso pas zekerheid heb als ik in Nieuw-Zeeland zit.

    maar moet ik nu de pil gewoon blijven doorslikken tot het einde van deze strip? Denk je dat de kans groot dat ik toch zwanger ben?

    nogmaals bedankt voor de snelle reacties!!

    Reageer
    #6

    Ik acht de kans niet groot. Maar helaas ook niet onmogelijk.
    Als je een stopweek inlast, kun je aan het einde van de stopweek wel een test doen. Ik zou de strip wel gewoon afmaken. Neem voor de zekerheid een test mee, zodat je daar dan meteen op zoek moet.

    Reageer
    #7

    Ok ik zal in ieder geval een test kopen en meenemen dan. Ik zal dus toch nog een aantal spannende dagen tegen moet gaan. Zo stom dat ik die twee dagen de pil ben vergeten (telefoon kapot, wekker vergeten te zetten in mijn andere telefoon) zal me in ieder geval nooit meer gebeuren.

    bedankt he!

    Reageer
    #8

    Graag gedaan.

    Als je over internet beschikt, laat dan nog even weten hoe de test is uitgevallen.

    Goed reis!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb vandaag een nieuwe ontwikkeling, ik heb nog steeds die donkere/bruine lichte bloeding. Nu heb ok vandaag sex gehad met mijn vriend en daarna begon ik licjt bloed te verliezen, toch wel redelijk wat, ik heb overigens geen last van pijn of irritatie of niks. Ik heb al 2 jaar een vaste vriend dus een soa is eigenlijk onmogelijk, moet ik me hier nu zorgen om maken, of kan dit ook door de hormonen komen? Ik vertrek zoals gezegd dalijk naar het buitenland dus kan sowieso pas pver 2 dagen na de dokter als het nodig zou zijn!

    Ik hoop op een snelle reactie want ik heb ng maar een paar uurtjes internet.

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #10

    Wat ik er nog bij wou zeggen, vandaag heb ik de een na laatste pil van de strip gepakt en ben er in de eerste week 2 vergeten, kan het ook al zijn dat ik nu gewoon ongesteld wordt?

    Reageer
    #11

    Ik denk dat het tussentijdse bloeding is die wel op gang is gebracht door de seks gezien de afgelopen dagen. Een soa lijkt me niet. In het ergste geval een contactbloeding. Maar ook dat is op zich niet meteen een ramp. Tenzij het vaker voor gaat komen. Dus voorlopig maar geen zorgen maken.

    Reageer
    #12

    Dankjewel maar weer voor de snelle reactie! Dan kan ik in ieder geval met een gerust hart het vliegtuig in!

    Ik heb wel een zwangerschapstest gekocht, die ga ik voor de zekerheid toch maar doen aan het einde van de stopweek (heb hem nu toch), maar kan me na dit niet voorstellen dat ik zwanger ben. Ik hou je op de hoogte!

    Reageer
    #13

    Ik wens je een prettige reis !

    Reageer
    #14

    Hoi. Ben even benieuwd. Was je nou uiteindelijk nog zwanger? Ik zit nu in hetzelde schuitje

    Reageer
    #15
    1. Hallo, de tweede week heb ik 3 pillen vergeten en heb tussentijdsebloeding percies mijn regels. En ik heb sex gehad 1 x daarna niet meer. Kan ik dan toch zwanger geraken?
    Reageer
Reageer op: 2x pil vergeten in 1e week (dag 5/6) tussentijdse bloeding week 2


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief