Grote kans op zwangerschap?

  • #1

    Hallo,

    Ik zit met een groot probleem.
    Ik heb sex gehad met iemand en toen hij eenmaal
    was klaargekomen zag ik dat het condoom helemaal gescheurd was, en er zat ook geen sperma meer aan, blijbaar is alles in mij terechtgekomen.

    Ik was de eerste dag van mijn cyclus ongesteld op zondag 11 juli, mijn cyclus is onregelmatig, de lengte ervan verschilt van 25 dagen tot 30 dagen, dus als je een gemiddelde cycluslengte van 27-28 dagen neemt aangezien de onregelmatigheid, blijkt met even berekenen dat ik vruchtbaar ben op de 24/25 juli, en dit ongelukje is gebeurt op 23 juli, laat op de dag, dus heel erg in de buurt van de eisprong.

    In de bijsluiter van de morning after pil(norlevo) die ik genomen heb staat er dat het ovulatie voorkomt en het baarmoederslijmvlies minder toegankelijk maakt voor innestelingen. Ik las op internet dat er voor het eerste overtuigend bewijs is, maar voor het tweede niet. Ik vraag me dus af of die morning after pil wel zin heeft gehad eigenlijk, want als het eitje al is vrijgekomen dan zou deze binnen 3 dagen dat het sperma overleefde, bevrucht zijn geraakt. Ik vond het nogal vreemd dat na het ongelukje er niets uitdroop(het was zelfs helemaal droog vanbinnen)(terwijl hij zei het gevoel te hebben veel gespoten te hebben).
    Zou het ook kunnen omdat hij helemaal tegen het einde gedrukt zat, dat alles naar binnen(baarmoedermond) is gespoten, of zou dat niet kunnen?

    Dit betekent dat ik zwanger zou kunnen zijn. Alleen vraag ik me af hoe groot de kans daarop is, als het eitje al is vrijgekomen, of 1 of 2 dagen na het ongeluk, en ik meteen binnen 24 uur een morning after pil heb genomen. Denken jullie dat de morning after pil nog zou helpen met het voorkomen van een zwangerschap in dit geval?

    Ik las dat innesteling ook wel even duurt, dus er is nog een kans tot nu dat ik nog niet zwanger ben..

    Ik zit nog op school en ik wil helemaal nog geen kind! (ben 16 jaar)

    Bedankt voor jullie hulp.

    Reageer
    #2

    Die kans is niet in procenten uit te drukken maar het lijkt mij duidelijk dat je met dit verhaal naar de huisarts moet gaan.

    Reageer
    #3

    Als er geen spoor van sperma te vinden is in het condoom en jouw vagina, dan is hij niet klaar gekomen. Want de zaadjes gaan naar binnen en het vocht blijft achter.
    Als er al wat zaad naar binnen is gegaan, door voorvocht, dan zal de map zijn werk wel hebben gedaan.
    Overigens, als je toch een kansberekening wilt hebben: onder normale omstandigheden, dus zonder voorbehoedsmiddelen en tijdens de ovulatie dan is de kans 17% per maand. Maarja, helemaal onmogelijk is er niets tijdens sex. Maar de kans is wel heeeeeel erg klein bij jou!

    Reageer
    #4

    Nog even een aanvulling: als je sexueel actief bent, waarom dan geen pil gebruiken? Veel minder hormonen en een grotere bescherming tegen zwangerschap dan de map. Het condoom gebruik je dan tegen soa's.

    Reageer
    #5

    Nog een aanvulling: condooms scheuren doorgaans door verkeerd gebruik. Let er zelf op! Er is vast wel een site op internet te vinden die laat zien hoe je dingen op een goede manier omdoet.

    Reageer
    #6
    Reageer
    #7
    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ik had seks met mijn vriend met condoom (ik neem ook de pil) maar er zat na het klaarkomen een gat aan de ring van de condoom. Nu was mijn vraag als het kwaad kan als mijn gewoon in mij kan klaarkomen zonder condoom?

    Reageer
    #10

    Zwanger kun je in ieder geval niet raken want je gebruikt immers de pil

    Reageer
Reageer op: Grote kans op zwangerschap?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief