bang voor zwangerschap

  • #1

    Hallo,

    ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.
    Ik ben bijna 17 jaar en heb gemeenschap gehad met mijn vriend. Ik slik al een tijdje de pil, maar nu hebben we laatst seks gehad en die avond (ik slik 's avonds de pil) een half uurtje nadat ik hem had ingenomen, heb ik de pil overgegeven. Ik heb diezelfde dag van gemeenschap dus de pil gemist. Nu zal ik even vertellen hoe het is gegaan:

    Ik heb een condoom bij hem omgedaan en is voor het zingen de kerk uit gegaan. Toen heeft hij het condoom er af gehaald, en zijn geslachtsdeel schoongemaakt. Daarna is zijn geslachtsdeel in aanraking geweest met het van mij.(niet erin). Nu ben ik bang dat hier voorvocht of iets heeft opgezeten en dat het naar binnen in mij is gekomen.

    Ik slik de pil savonds, maar omdat ik heb moeten overgeven, heb ik dus een pil gemist. Om precies te zijn de 5e pil van de 1e week. Ik begin nu bijna aan de 2e week.
    Net de pil op de dag dat we gemeenschap hebben gehad, heb ik gemist.

    Ik ben nu heel bang dat ik zwanger ben.

    Reageer
    #2

    De kans op een zwangerschap is om twee redenen erg klein. ten eerste is hij niet in je klaargekomen, en ten tweede slik je pil, alhoewel je net die ene gemist hebt. Helemaam zeker kun je dus niet zijn, en als je je zorgen maakt, ga dan even naar de huisarts voor een MAP.

    Reageer
    #3

    Angel, zwangerschap is niet zomaar iets, een baby is een verantwoordelijkheid en als je geen baby wil en denkt: "dan pleeg ik wel abortus", dan wil ik je zeggen dat je daar niet te lichtzinnig over moet denken, er zijn veel vrouwen die daar hun leven lang last van houden.

    Wat ik hiermee wil zeggen: slik de pil op tijd en als je hem uitspuigt dan neem je toch gewoon een nieuwe pil in! Lijkt me logisch.
    Goed dat je er ook een condoom bij gebruikt, dit beschermd je tegen een SOA, maar ga daar dan ook serieus mee om, dus geen contact zonder condoom anders heb je er nog niets aan en kun je alsnog een SOA oplopen.
    de kans op zwangerschap is gelukkig heel erg klein.
    maar toch : als je overtijd bent voor de zekerheid even testen!
    groetjes Brenda

    Reageer
    #4

    Hoi Angel,

    Vervelend die angst! Maar ik denk, net als Fan dat de kans dat je zwanger bent heel klein is. Hij is niet in je klaargekomen en als sperma eruit is, overleeft dat maar een korte periode (aantal minuten). Het heeft dan niet meer de kracht om naar binnen te gaan. En je geeft ook aan dat hij zijn penis heeft schoongemaakt.

    Je had het beste gelijk een nieuwe pil in kunnen nemen of de morning-afterpil kunnen halen. Dat is nu wat te laat. Je kunt eventueel je stopweek vervroegen (dus eerder stoppen dan dat je strip op is) en je menstruatie afwachten.

    Een advies; probeer je niet te druk te maken. Als je je te druk maakt, kan je lichaam daar ook weer op reageren.

    Sterkte!

    @ Brenda; Ik vind je reactie een beetje te heftig hoor! Ik denk dat Angel al genoeg geschrokken is en ze heeft het niet eens over abortus gehad. Ze heeft toch de maatregelen genomen (pil, condoom), maar er is iets misgegaan waar ze nu onzeker over is. Beetje begrip hoor!

    Reageer
    #5

    ik hoop dat jullie gelijk hebben. Maar kan ik zomaar eerder een stopweek doen? En brenda, ik heb gedacht om een pil te slikken van de dag erna. Maar dan heb ik er voor de dag erna toch geen? Ik had namelijk geen andere strip meer om de pil van die dag te pakken. Voortaan slik ik de pil 's morgens. Bedankt voor jullie advies, ik kan nu toch niets anders dan afwachten. Angel

    Reageer
    #6

    Hoi Angel,

    Je kunt in principe stoppen met de pil wanneer je wilt, maar er wordt geadviseerd om de strip af te maken.
    Mocht je nog een keer je pil bijvoorbeeld overgeven, neem dan toch maar de pil van de de dag erna in. Dan begint je stopweek een dag eerder, maar ben je wel beter beschermd.

    Reageer
    #8

    Sorry dat dit berichtje misschien op de verkeerde forum of wat dan ook staat maar, ik en mijn vriendin, (16 en 15) hebben sex gehad, met condoom, haar ouders zijn heel streng, zo mag ze bijv. niet savonds bij t donkere naarbuiten, maar 3x per week met mij afspreken, en daarbij maar 2.5 uur per keer, en ze mag geen msn of iets.. MAAR.. ze is bijna 2 weken over haar ongesteldheid heen, na de eerste keer. met condoom.. we zijn echt heel erg bang dat ze zwanger is, moet je je voorstellen hoe haar ouders zullen reageren, ik durf daar dan niet meer over de vloer te komen, maar ik wil 't ook echt niet want ik gun haar geen abortus behandeling, echt niet. we hebben gewoon sex gehad.. n anderhalf uurtje, ook niet wild geweest gewoon ervan genoten enzo. maar, ik ben NIET klaar gekomen, en ik had een condoom om.. ze zegt dat ze zoiets al vaker heeft gehad dat ze zo ver over haar periode dingetje heen zat, ze wil me graag gerust stellen over dit gedoe maar ik ben wel heel erg bang omdat die ouders kwaad zullen worden op mij, want die moeder van mn vriendin is zeer overbezorgt, heeft ook een ziekte gehad, waardoor ze een tijd geen kinderen kon krijgen of iets, dus daarom is ze heel erg waakzaam over haar dochter, en vertelde ze haar ALTIJD het nog niet te doen en dit en dat maar we hadden er dus heel veel zin in, en tja.. het is gewoon voor ons 2en privé, maar dit veranderd de zaak voor mij toch wel heel erg! :(:(:( :'(

    iemand geef me wat advies!
    ik ben er zo bang voor dat ze zwanger is!:(

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    je bevestigd hiermee dus eigenlijk dat haar ouders niet voor niets bezorgd zijn, want in dit soort situaties kun je dus komen en daar zijn jullie eigenlijk nog veel te jong voor. want je zou niet weten wat je moet doen als ze zwanger mocht blijken.
    maar ik moet wel zeggen dat jullie gelukkig verstandig zijn geweest en een condoom hebben gebruikt, dat maakt de kans op zwangerschap heel klein.
    advies..... als je 1,5 uur sex hebt zonder klaar te komen, dan zou je met de sex ook nog wel een jaartje kunnen wachten...of niet?
    heeft ze verder nergens last van? moe? misselijk?
    jullie zouden een zwangerschapstest kunnen kopen en doen, test is niet zo duur, gewoon halen in een Kruidvat winkel, dan weet je het tenminste zeker. maar de kans is wel heel klein gelukkig.
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #10

    Nou ja.. ze heeft nergens last van. Ze is alleen bang dat ze misschien zwanger is, omdat d'r ongesteldheid nu zolang duurt, en dát net wanneer we het voor de eerste keer hadden gedaan, daarom is ze zo bang. We konden er niet echt meer op wachten want we wouden het allebei heel graag, ouders weg van mij, en tja.. toen kwam het. We hebben nu bijna 4 maanden verkering.
    Maar ik denk dat er niets aan de hand is. Dat denkt ze ook, maar de kans is er dus blijkbaar wél. En dat is vreselijk als je zulke ouders hebt met zulke regels.

    Reageer
    #12

    hallo, ik heb in mijn eerste week 2 maal de pil vergeten te nemen.
    Ik nam al 6 dagen de pil nauwkeurig tot ik op een weekend niet thuis was en de pil niet mee had en die dus ook niet kon nemen. Ik heb tweemaal seks gehad met mijn vriend omdat ik dacht dat het geen kwaad kon, nu twijfel ik toch. van vrijdagavond tot zondagavond nam ik geen pil. zondagavond nam ik dan 2 pillen ipv vrijdag en zaterdag.
    heb ik een grote kans om zwanger te zijn?

    Reageer
    #14

    Hoi ik ben zo bang ik ben ongesteld geweest dan kan ik toch niet ongesteld zijn ik slik de pil en ik nam gister om 11 uur smorgens me pil in en s avonds om 22:30 ging ik aan de diarree heb me bijsluiter gelezen snap er niks van iemand hulp ben ik nu nog veilig of niet ? Moet ik wat gebruiken help me aubbb ?????? Groetjes

    Reageer
    #15

    Hallo,
    17 januari 2012 heb ik 'veilige' sex gehad doormiddel van een condoom en de anticonceptiepil die ik gebruik! Na het klaarkomen is mijn vriend nog enige tijd in mij gebleven, kan ik hierdoor bevrucht zijn geraakt? Ik heb 19 januari gestopt met de pil, enkele dagen daarna werd ik zeer licht ongesteld. Mijn laatste menstruatie was ook weer erg licht..
    Ben over het algemeen nooit erg extreem ongesteld maar wel meer als wat ik nu ben..
    Wat denken jullie?

    Reageer
Reageer op: bang voor zwangerschap


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief