bewegende spieren

  • #1

    Ik heb erg veel last van bewegende spieren in het linker been. Het is een vrij constante beweging en je kan het duidelijk zien. Soms ook op andere plaatsen in het lichaam. Soms doe mijn linkerbeen er ook pijn van. Heb al een neuroligsich inderzoek gehad door middel van stroomstootjes( 1 jaar geleden) Maar op dat moment waren de spieren net rustig. Ik krijg er duidelijk meer last van ! Zijn het wel spieren Of is het een zenuw kwestie En zijn hier ook medicijnen voor? Ik wordt er af en toe een beetje "gestoord" door. Ik durf niet meer naar de huisarts, daar ben ik al een paar keer voor geweest .
    Wie kan mij hier iets over zeggen, helpen.
    vr, gr. Jon

    Reageer
    #3

    Tja daar schiet ik niks mee op . Sorry. maar wat zou het kunnen zijn En is er iets tegen te doen? gr, Jon

    Reageer
    #4

    john

    lees even mijn berichtje bij 'trillende spieren'(html#202770) gaat over mijn vader.
    groeten ingrid.

    Reageer
    #7

    ik heb sinds bijna 4 jaar een golvende beweging van binnen in mijn linkerbeen.
    het is heel lastig want ik wordt er onrustig en gespannen van.
    wie kan mij helpen en wat beweegt er van binnen in mijn linkerbeen

    Reageer
    #8

    Bne je in die 4 jaar dat je hier last van hebt al eens bij de huisarts geweest voor onderzoek van jouw been? Wat vond de huisarts ervan? Welke oorzaak heeft de huisarts vastgesteld van deze bewegingen in jouw been?

    In het algemeen zou het kunnen komen door een spastisch spiertje of een nerveus trekje, of door kramp doordat je veel en vaak in een bepaalde houding zit.

    En als je dus nog niet bij de huisarts bent geweest, is dat de enige manier om zekerheid te verkrijgen over de beweging in jouw been omdat de huisarts jou kent en jouw been kan onderzoeken.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ja ben bij de huisarts geweest en heb veel onderzoeken gehad maar niets gevonden.
    wat betreft het linkerbeen waar het beweegt van binnen heeft de neuroloog alleen tegen mij knie geklopt en kijken hoe je staat maar verder kunnen ze niets vinden.
    vindt het vreemd ,mijn leven is totaal veranderd.

    Reageer
    #10

    Nog even een nieuw bericht,
    Heb het nu al bijna 7 jaar,arts zegt zit tussen je oren,dus ga maar naar een psychiater,dus schiet er niets mee op.
    Vorig jaar was ik naar Carre moest een stukje lopen en had kleine blokhakjes aan,nou je wil het niet weten kon wel gillen leek net of ik stomdronken was zo liep ik,op de terug weg heb ik mijn schoenen uit geaan kon er niet meer op lopen,met het bewegende gevoel in bil en been.
    wie kan mij helpen weet mij geen raad meer

    Reageer
    #11

    Het kan hierbij gaan om idio musculaire contracties ( vrij vertaald "malle spierspanning")van bepaalde spieren. Ze ontstaan door een kleine verstoring tussen de zenuw/spierverbinding. Bepaalde houdingen of bewegingen kunnen deze contracties oproepen. Het is geen ernstige aandoening maar wel irritant.

    Een bezoek aan sportmasseur of fysiotherapeut kan wonderen doen.

    Reageer
    #12

    Eindelijk iemand gevonden die ook deze klachten kent. Ik heb al jaren last van bewegingen in mijn kuiten die vooral goed te zien zijn wanneer ik met mijn benen omhoog rustig en ontspannen op een bank of relax stoel bijv. tv kijk. Heb daarnaast veel last van spierkrampen ook overdag vooral bij het aantrekken van laarzen of hoge schoenen waarbij de voet gestrekt moet worden, en dan direct in een kramp komt.
    Blijkbaar is dit bij artsen een vrij onbekend verschijnsel. Heel benieuwd of iemand hier iets meer over weet!

    Reageer
    #13

    Betse theetje,
    Het bewegen van de spieren had ik al uitgelegd.
    Wat betreft de spierkrampen:
    Op het moment dat je een "spitsvoet" maakt komen je kuitspieren wat onder druk te staan. Indien er sprake is te veel melkzuur in de spier geeft dat idd krampen. Ook is het mogelijk dat de spieren iets te kort zijn. Dit kan o.a. veroorzaakt worden door het dragen van hoge hakken.
    Ook in dit geval kan een bezoek aan de sportmasseur of fysiotehrapeut wonderen verrichten Door een dehydrerende massage worden de opgehoopte afvalstoffen in de spieren verwijderd. Daarnaast is het goed om rekoefeningen voor de kuitspieren te doen.

    Kijk voor oefeningen op bijgaande link:

    http://blessure-aanwijzer.nl/rekoefeningen_1_t.m._4.htm

    Reageer
    #14

    nee het zit nu ook in m,n bil en linker been van binnen en is niet te zin aan de buitenkant.

    Reageer
    #15

    Beste wilma,

    Kijk even naar de rekoefeningen en maak een afspraak bij de fysiotherapeut. Hij kan je hier van af helpen.
    http://blessure-aanwijzer.nl/rekoefeningen_1_t.m._4.htm

    Reageer
Reageer op: bewegende spieren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief