buikspierontsteking of tietze

  • #1

    Hallo allemaal ,

    Ik heb sinds december nadat ik bij zelfverdedigingstechniekenles last van pijn eerste ribbenboog bovenstebuikspier ..Het zit namelijk tijdens de opwarming is de leraar bij iedereen op de buik gaan staan met volle gewicht .Daarna had ik ineens last van zo een brandende pijn eerste ribbenboog of bovenste buikspier . Ook heb ik soms pijn zijkant van mijn ribbenlinks en soms een zwelling aan mijn onderste ribben van mijn rug als ik eraan kom doet het pijn .Ook heb ik soms pijn aan mijn borstbeen en steken aan de rechtse kant van mijn borstkas .Bij lichte druk doen mijn ribben soms ook pijn maar niet altijd .Ik heb ook wel vorog jaar een autoongeval gehad waarbij mijn borstbeen gebarsten was en de gordel over heel mijn lijf stond .Als ik pijn moet ik soms gewoon maar een zeer lichte²druk uitoefenen op de omgeving van onderste ribben links borstkas en buikspier , gewoon er op leggen en het doet al pijn .Ik ben bij de dokter geweest endie heeft gekekn naar de zwelling en zegt dat niet ernstig is , voor de rest van de pijn zegt hij dat ik het syndroom van tietze heb .Is het mogelijk dat je bij tietze soms ook buikpijn hebt ?En een buikspier als die ontstoken is of gescheurd kan het zijn dat die pijn uitstraalt naar uw ribben .De pijn komt soms opzetten in vlagen en verdwijnt soms helemaal .

    Reageer
    #2

    Ook wil ik hierbij zeggen dat ik ook regelmatig pijn heb aan mijn linkerschouder ,Meer zo juist aan de onderkant van mijn schouderblad .En als ik Tietze heb is er geen geneesmiddel voor er volledig vanaf te komen of is het chronisch en helpen enkel pijnstillers ?

    Reageer
    #3

    je kan het allebei hebben.
    ik zou eens naar de Chiropractor gaan, hij kan eens kijken of de boel wel goed zit! Er kunnen nml ook wat wervels niet helemaal lekker zitten wat de boel ook irriteert.
    Succes, Brenda

    Reageer
    #4

    Maar is het ook mogelijk dat bij tietze je maagpijn en gestoorde darmwerking kunt hebben ?Ik heb ergens gelezen dat dat mogelijk is , maar begrijp niet hoe dat kan daar tietze toch maar situeert aan je ribben en borstkas

    Reageer
    #5

    Hallo Danny,

    Ik heb zelf ook het syndroom van Tietze. Dat houdt in dat je last hebt van de spiertjes die om het borstbeen liggen. BIj mij is het altijd een vervelende gloeipijn, net alsof het ontstoken is. Ik ga eens in de zoveel tijd een paar keer achter elkaar naar de fysio en dat helpt wel. Je krijgt ook een aantal oefeningen mee naar huis. Omdat dit n.l. met je houding te maken heeft. Of je zit of loopt niet rechtop. Dus als jij je houding leert aanpassen kom je dus wel van het syndroom Tietze af. Ik heb nog nooit gehoord dat je hierdoor last van je darmen kunt hebben omdat dit volgens mij los van elkaar staat.
    Ik hoop dat je hier wat mee kunt. En als je het allemaal niet vertrouwd dan zou ik als ik jou was gewoon een keer een algehele check-up doen. Is je onzekerheid ook verdwenen.
    Groetjes

    Reageer
    #6

    Hallo
    Bij mij is het syndroom van tietze vast gesteld
    Mijn Moeder heeft hier jaren last van gehad bij haar werd het ook rond haar 50 geconstateerd.
    Net als bij mij
    Zij heeft hier haar verdere leden veel last van gehad
    Er zijn geen medicijnen voor volgens mijn arts
    Het komt door stess en nervositeit
    De aanhechtsels van het borstbeen raken daardoor
    geirriteerd en kunnen iets zwellen
    Dat veroorzaakt dan de pijn aan het borstbeen
    Het houd in dat je als jezelf in acht neemt de pijn niet al te hevig is Je komt er alleen nooit meer van af
    ik kreeg ook het advies dat als de pijn daar is proberen het borstbeen zo min mogelijk aan te raken.En evt paracetamol in te nemen.
    Ik merk wel als ik te druk ben of teveel achter elkaar doe te pijn heviger wordt
    Susanne

    Reageer
    #8

    [b]Danny schrijft:[/b]
    [quote]Maar is het ook mogelijk dat bij tietze je maagpijn en gestoorde darmwerking kunt hebben ?Ik heb ergens gelezen dat dat mogelijk is , maar begrijp niet hoe dat kan daar tietze toch maar situeert aan je ribben en borstkas[/quote]

    Ik heb inderdaad maagklachten sinds half november en nu heb ik een week ook last van mijn gehele buik. Na mijn hyperventilatieaanval half november heb ik pijn op de borst en andere spieren, steken en idd maagklachten en nu ook een gevoelige dikke darm, pijn in de gehele buik. Heeft iemad hier ook last van en uit welke bron komt het feit dat je maag/darmklachten van tietze kan krijgen?

    Groetjes en sterkte want het is dan gelukkig geen ernstige ziekte maar vervelend is het zeker.

    Tips wat ik doe en (enigszins) helpt:
    warme kruik, glas thee, gezond eten en bewegen.
    Rust, geen stress!

    Groetjes,

    Noura

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Darmproblemen staan los van Tietze...

    Reageer
    #10

    Hallo Noura,

    Ook ik heb sinds enige tijd het syndroom van Tietze en daardoor ook een zeurende (soort spierpijn) in mijn maag! Niet de hele dag door of elke dag, maar wel regelmatig! 's-Nachts heb ik er geen last van, heel gek. Zitten in alle stoelen voelt ook niet altijd prettig, want door het duwen van de rugleuning is de pijn soms weer erger in mijn maag. Wordt er soms een beetje moedeloos van! Heeft iemand nog zulke klachten?

    Groetjes,
    MW

    Reageer
    #11

    Ik heb ook mijn achter mijn borstbeen, uitstralend naar de linkerkant en maagklachten! Voornamelijk dat driehoekje tussen het uiteinde van mijn ribben, daar staat dan echt spanning op. Fysiotherapeut zegt syndroom van Tietze, maagproblemen zijn verder uitgesloten. Misschien doordat er een druk op het borstbeen staat, je toch onbewust 'verkeerd' gaat ademhalen met maagklachten tot gevolg.

    Ik heb al van alles geprobeerd, maar niks werkt afdoende. Aankomende maandag ga ik beginnen met neuraal therapie en ik hoop heeeel erg dat dat wat verlichting gaat brengen!!

    Bij mij wordt het erger bij stress, tillen, koude wind, teveel doen. Pffff, wat een gedoe... 🙂

    Reageer
    #12

    Dit klinkt erg bekend. Pijn in rechterzij. Beetje brandend/zeurend en soms even stekend... Niet helemaal duidelijk of het onder de ribben of van de ribben zelf komt. Het wordt erger in de loop van de dag, onder andere bij inspanning, tillen, koude wind, diep inademen, stress.

    Ik hoop dat het inderdaad het syndroom van Tietze is en niet iets ernstigs. De pijn is oncomfortabel maar wel mee te leven. Alleen wel vermoeiend, zo gedurende de dag.

    Reageer
Reageer op: buikspierontsteking of tietze


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief