man heeft geen zin meer in sex

 • #1

  Hallo,

  Een aantal weken geleden ben ik bevallen van een mooie gezonde zoon. Tijdens mijn zwangerschap stond de sex met mijn man op een laag pitje en dat vond ik toen oke omdat ik toen heel vaak moe was, de zwangerschap in combi met een fulltime baan en een gezin was best heavy. Nu de kleine geboren is, en alles weer redelijk op rolletjes loopt zou ik het toch wel fijn vinden om weer eens lekker te vrijen, maar mijn man heeft dus zoals hij zegt gewoon geen zin, en ik wordt hier erg onzeker van. Hij zegt dat het niet aan mij ligt, maar toch snap ik het niet. Bij de komst van mijn twee andere kids heeft hij daar nooit een probleem mee gehad, en hadden we het ook altijd goed samen op het sexuele en relationele vlak. Ik voel me nu verdrietig, onzeker en afgewezen ook omdat ik natuurlijk nog niet mijn oude figuur terug heb, en ook dat vond hij tijdens de zwangerschap nogal een issue. Heeft iemand hier ervaring mee?? Reacties zijn erg welkom.

  Reageer
  #2

  Ai, wat een lastig probleem. Temeer je er zelf weinig direct aan kunt doen, je bent mede afhankelijk van je partner.
  Ik weet zeker dat je niet de enige bent met deze vraag. Ik hoop voor je dat je reacties krijgt van vrouwen met dezelfde ervaringen.

  Reageer
  #3

  hallo,

  ik las je bericht over het feit dat je man geen sex meer wil,
  wel ik ben niet zwanger en mijn man heeft nooit meer zin in sex,, hij zegt dat het altijd geforceerd moet.
  volgens mij is dat geen waar, maar als je als vrouw je zin in sex moet inhouden lukt dat een tijdje maar op de duur ga je je vragen stellen, deze morgen nog hadden we het erover en weeral is dat in ruzie geeindigd!wie weet ergens een beetje raad want ik weet het niet meer!
  nooit heeft hij nog zin, niet in e week dan is het zijn werk, niet in het weekend dan is het onze dochter slaapt nog niet, en tenslotte ja je begint erom te vragen en dan komt hij met het zinnetje," het moet altijd geforceerd de laatste tijd" en dan ben ik de boosdoener omdat ik ernaar heb gvraagd!!!

  ik ben echt ten einde raad

  Reageer
  #4

  Denk niet dat je de enige vrouw bent, waarvan de man geen zin meer heeft in seks. In ben nu 13 jaar
  getrouwd en sex is voor hem een straf.
  We doen het misschien nog 3 x per jaar. Als we het
  doen vind ie het ook best lekker. Ik ook. We doen
  het ook niet altijd het zelfde, alleen de pest is:
  hoe krijg ik hem zover. Het moet toch niet altijd
  van mij uitgaan. Hij is liever lui dan moe.
  Geen zin om er iets van te maken. Het gaat bij hem
  in ieder geval niet vanzelf. Dit maakt je soms
  woest, verdrietig, chagerijnig. Je zelfvertrouwen
  daalt. Waarom wil hij je niet meer. Als ik nu
  een onooglijk mens met een rotfiguur was, oke, maar
  dan nog. Ik weet niet of een vrouw het haar leven
  lang volhoudt. Ik wil het volhouden, je hebt een
  gezin, een leven. Dit onderwerp is een vreselijk
  taboe. Hier praat je toch met niemand over, je
  schaamt je rot. Waarom heb ik nu zo'n aseksuele man?
  In het begin van onze relatie was alles oke>
  Maar na een paar jaar was het al beduidend minder en slechter. Gepraat gehuild, gepraat. Ik ga mijn
  best doen e.d. Het zit er bij mijn man helaas niet in. Ik masturbeer dan ook soms. Ik denk er ook wel
  eens aan om het te straffen door gewoon vreemd te gaan. Heb ik hem wel eens gezegd. Makkelijker gezegd dan gedaan............!!!!
  En dan troost ik me altijd weer, dat we het samen
  zo goed hebben, een leuk gezin. Veel vrienden,
  alles naar de buitenwereld zo leuk.
  Maar ondertussen.......................!!!!!!!!

  Reageer
  #5

  Dames, ga zelfverzekerd uw eigen gang en let op hoe snel de heren weer alert worden. Vanwaar die leuke make-up, vanwaar die kapper, vanwaar die blijde lach? Mannen zijn zo simpel, verleiding, verleiding en verleiding. Als je daar te onzeker over bent en dat niet durft, ja dan begrijp ik dat je gefrustreert raakt, maar dan ligt het probleem bij jezelf.
  Denk er eens over na, voel je niet direct beledigd. En succes, de wereld ligt aan je voeten!

  Reageer
  #6

  hey,

  het opmaken en naar de kapper gaan heeft daar ni veel aan te zien vind ik, ik maak mij altijd mooi in het weekend als we er samen op uit trekken en hij vindhet zelfs sexy om met mij over straat te lopen, maar eens tussen de muren van de slaapkamer dan is het gedaan, wat ben ik dan?
  wat doe ik dan in godsnaam verkeerd?

  Reageer
  #7

  Ik wil niet al teveel ingaan op jouw twijfels aan jezelf, aan je eigenwaarde, die dus afhangt van de reactie van je man op jou. Misschien is hij wel heimelijk homosekueel en naar de buitenwereld dol op jou maar thuis volet hij de behoefte dus niet. het hoeft met dit voorbeeld dus helemaal niet aan jou te liggen. Als er uberhaupt sprake moet zijn van een schuldige in dit soort gevallen.

  Maar als het binnenshuis niet meer opwindend is, wat let je om dan buitenshuis spannender dingen samen te doen...?

  Reageer
  #8

  Ik ben een man en mijn vrouw heeft datzelfde wat jullie beschrijven. Niet echt fijn.
  Iedere keer heeft zij wat. En het depressieve komt op haar af ook, dan is het weer haar werk, dan is er weer iemand overleden, dan is het Weer haar werk, dan overlijd er weer iemand..man man, al die andere factoren die haar zo beïnvloeden.
  Al zou er oorlog uitbreken dan heb ik nog zin in seks, maar zij is er vatbaar voor dingen die om haar heen zijn. Ik zet gewoon een knop om maar zij kan dat niet.
  Zij komt erg lui over wat zeks betreft. Eerst wilde ik het niet bijhouden op de kalender, maar het is nu dus al meer dan 7 weken geleden.
  En dan ook nog slikt zij de pil.. alles bij elkaar een perfekte reden om nooit zin te hebben voor haar. Terwijl ik mijn relatie startte met onder andere de vraag "wil je wel een beetje seksen" waarop zij positief antwoordde. Nou het tegendeel is waar gebleken.
  Je wilt verder de leuke kanten niet opgeven, maar ik heb mijn hele jeugd al moeten wachten op seks totdat ik iemand had, en nu gaat het weer die kant op dat ik niks krijg al zit het naast mij op de bank...

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Beste Al, vervelend voor je. Maar ben jij zo iemand die vindt dat seks een verlichting is. Dat je er onafhankelijk in kunt gaan zitten en wachten totdat de ander zich open en bloot en kwetsbaar opstelt. Ben je zo`n man die aan zijn vrouw vraagt 'heb je zin om te vrijen'.

  Dat werkt dus niet.

  Wanneer heb je haar voor het laatst lekker gemasseerd, wanneer heb je voor het laatst romantisch gekookt met een lekker glaasje wijn? Wanneer heb je überhaupt voor het laatst geluisterd naar haar verhalen zonder haar te interrumperen of weg te lopen, of voetbal te gaan kijken? Wanneer heb je voor het laatst de halve zaterdag opgeofferd om met haar kledingwinkels in en uit te lopen, en het geduld opgebracht om bij iedere nieuwe jurk die zij aanpaste je mening te geven, en complimenteus verliefd te zijn. Wanneer heb je haar voor het laatst verleid met het risico afgewezen te worden?

  Zo'n man krijgt heus wel seks, en veel belangrijker liefde. Waarom? Omdat die man interesse en liefde toont naar zijn partner.

  Ze klaagt niet voor niets man, grote kans dat zij jou al heel lang mist, omdat je druk bent met jezelf, tenminste dat denk ik.

  Pas aan het eind van al je pogingen gedurende de volgende zeven weken, en er moeite liefde en tijd in te steken, wil ik met je meegaan in je klaagzang dat je al zolang droogstaat.

  Hup, aan de slag! verzin een manier om haar te verleiden. Wees lief, attent en zorgzaam, en sesam zal zich openen...

  Reageer
  #10

  Wauw.. erg mooi omschreven Lexman..!
  Ik ben helemaal onder de indruk

  Reageer
  #11

  jullie hebben het allemaal over : mijn man heeft geen sex meer. ik ben op deze site terecht gekomen omdat IK degene ben die geen zin in sex meer heeft.het is bij mij ingeslopen. steeds werken, onderneemster, altijd moe, en op een gegeven moment realiseerde ik mij dat ik hem steeds af wees. hij raakt er gefrustreerd van. ik wil geen sex, alleen wanneer ik verlang en dat is maar zeer zelden. vaak wil ik gewoon slapen , uitrusten, zijn arm om me heen wil ik wel voelen. ik hou wel van hem. 'het is steeds ruzie. hij kan zeer razend worden en ik wil gewoon emt urst gelaten worden.

  Reageer
  #12

  Tja, je zegt het zelf al. Je stopt al je aandacht liefde en energie in je werk. Ik kan mij goed voorstellen dat je partner dan ontevreden is dat hij onvoldoende aandacht, liefde en warmte krijgt. Bij mannen vertaalt zich dat eenvoudig naar seks.

  Dus je werkt je half in de rondte, geeft alles dat je hebt aan klanten, en waarschijnlijk verdien je meer dan gemiddeld. En als offer voor deze resultaten accepteer je dat je partner je mist en niet ontvangt wat ik zou vinden dat hem toekomt, namelijk jouw aandacht en liefde voor hem. Seks komt natuurlijk op de tweede plaats, dat kun je niet van jezelf verlangen, maar de voorwaarden ervoor wel, en dat laat je schromelijk liggen, je zakelijke successen ten spijt.

  Ik hoop dat je aan het eind tevreden zult zijn over de keuzes die je gemaakt hebt in het leven. je kunt er nu nog op terugkomen omdat je voldoende bewustzijn hebt in je relatie hoe die was en hoe die nu is.

  Laat deze kans niet voorbijgaan. Geef, en u zult ontvangen!

  Reageer
  #13

  Hallo,

  Mijn partner en ik zijn al 10 jaar samen, hebben 2 kinderen, oudste is 8 en de jongste is 2,5 jaar oud.
  We hebben nadat de oudste is geboren geen seks meer gehad tot aan de zwangerschap van onze 2de kind. Dat zijn bijna 6 jaar. Ondertussen is mijn jongste 2,5 jaar oud, en hebben we het niet meer gedaan sinds ik zwanger was.
  Hij mastubeert zich achter de pc of via de tv.
  Hij raakt me al die tijd al niet meer aan.
  Als ik de vraag stel, waarom niet, krijg ik altijd als antwoord: weet ik niet!!

  Ondertussen weet ik het zelf ook niet meer.
  Sta met de rug tegen de muur.
  De ruzies lopen ondertussen ook al hoog op.
  Ik weet echt niet meer wat ik moet denken.
  Vreemgaan doet ie niet, daar ben ik echt van overtuigd, en heeft te weinig tijd voor.

  Kan iemand me misschien vertellen wat ik hiermee aanmoet, en eventueel vertellen waarom ik zo'n antwoord krijg van mijn partner?

  Ik ben echt ten einde raad.

  Volgens mij krijg ik nooit een antwoord erop!!

  Met vriendelijke groet,

  Kweet het niet meer.

  Reageer
  #14

  He hallo,

  Wat een verhaal zeg....

  Er kunnen zoveel oorzaken zijn.
  Het is voor mij erg makkelijk om te zeggen maar laat je niet gek maken. Als ik je tekst lees, dan krijg ik een "knoop" gevoel. Seks is belangrijk binnen een relatie maar het staat niet op nummer 1! Hak de knoop door, je kunt niet met dit gevoel dagelijks leven.. als je man jou geen aandacht kan geven door wat voor reden dan ook, geef dan jezelf die aandacht, doe je zelf pleziertjes (weekendjes weg met een vriendin, shoppen, manicure middag, 's avonds wat drinken, bowlen etc.) het is ook jouw leven. Laat je niet onderuit gaan door gedachten over iemand anders die het zelf ook nog niet weet. Het klinkt cru, sorry.. maar als je man even ergens mee zit en hij kan je geen uitleg geven, heeft ie duidelijk even tijd nodig.
  Ik zeg niet dat je hem moet negeren, blijf voor hem zorgen zoals je altijd doet. Ik zeg alleen dat je jezelf meer tijd mag gunnen, zorg ervoor dat je lekker in je vel zit, vandaar uit is ook veel makkelijk elkaar te begrijpen en te accepteren.

  Sterkte!

  Reageer
  #15

  Ik heb precies het zelfde ben nu 7 jaar getrouwd ik was gelijk zwanger geworden en in die tijd had ik er zelf niet zoveel behoefte aan, maar na de bevallingen had ik zo iets van kom maar op we kunnen weer, maar het bleef stil hij deet niks ik heb het zelfs overwogen om bij hem weg te gaan omdat ik het gevoel heb alsof ik zijn zus ben inmiddels is er een twee kind gekomen met heel veel moeite, maar hij is niks veranderd en van praten wordt je op een gegeven moment ook moe. ik ga nu hulp voor mezelf zoeken, want het heeft mij heel onzeker verdrietig en noem maar op gemaakt.
  dus succes er mee...

  Reageer
Reageer op: man heeft geen zin meer in sex
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief