geirriteerde ogen, vreemd zicht

  • #1

    Hallo,

    ik heb sinds een tijd erg geirriteerde ogen. dit is af en toe, het komt in soort vlagen. ik probeer er niet in te wrijven maar uiteindelijk word de jeuk te erg en kan ik het niet helpen. ik heb van die zalf geprobeerd tegen droge ogen maar dat helpt niet. soms integendeel zelfs. als ze geirriteerd zijn gaan ze ontzettend tranen maar geen normale tranen, meer een dikke gelei-achtig iets. eerder had ik vaak een soort sliert van gel over de pupil heen die niet weg te krijgen viel. dat is er tegenwoordig niet meer. maar nu is het de laatste tijd zo dat als ik in mijn ogen wrijf dat ze ongeveer een minuut in die vorm blijven staan, ik kijk dan dus ontzettend scheel. dat trekt niet meer direct bij vreemd genoeg. ik heb af en toe wel aura sans migraine, kan dat er wat mee te maken hebben? ook heb ik een hoge bloeddruk/hartslag/duizeligheid en 0.0 conditie. (loop nog bij de fysiotherapeut vanwege een eerdere gebroken heup)iemand enig idee wat dit kan zijn? huisarts weet er geen raad mee.

    Reageer
    #2

    ohja ik heb dr ook nog af en toe ('savonds meestal) een soort druk in mijn oogkassen bij.

    Reageer
    #3

    Beste,

    Wat je benoemt zijn een aantal problemen. De geirriteerde ogen kunnen de oorzaak zijn van een aantal factoren 1) er is een oogafwijking welke niet of niet volledig is gecorrigeerd, de oplossing is een bezoek brengen aan een optometrist voor een oogonderzoek. 2) Blepharitis (ontsteking van de oogleden, gaat vaak samen met schilvertjes die in de oogharen achterblijven) of een MGD (niet goed functioneren van de kliertjes in de oogleden) ook voor deze 2 problemen is het advoes om een afspraak te maken bij een optometrist. 3) Allergische reactie, hierdoor zetten de klieren van de oogleden op en komen er vaak slijmachtige slierten in het oog ( kan evt door gebruik van verkeerde contactlensvloeistof ontstaan). 4)Het scheelzien kan ook weer te maken met eeniet volledig gecorrigeerde sterkte of afwijking in de samenwerking van de ogen, ook hier geld een afspraak maken bij een optometrist 5)De oculaire migraine komt zeer vaak voor, dit kan voorkomen bij stress of vermoeidheid en dit kan verder geen kwaad.

    Gezien de klachten lijkt het mij raadzaam om eens een grondig onderzoek te doen naar uw ogen, de klachten lijken misschien groot maar zijn waarschijnlijk makkelijk te verhelpen.

    Voor adressen van optometristen kunt u kijken op http://www.optometrie.nl

    Reageer
    #4

    Het eerste probleem van het in de ogen wrijven en geïrriteerde ogen lijkt te worden veroorzaakt door droge ogen en een mogelijk licht beschadigd hoornvlies.

    Dat de ogen na het wrijven in een bepaalde stand blijven staan, lijkt als het kortdurend is te worden veroorzaakt door vermoeidheid.

    Waarom ga je niet aan jouw conditie werken als je weet dat je zo matig in je vel zit? Dit soort klachten zal alleen maar toenemen bij een slechte lichamelijke conditie, dus laat dit op z'n minst een waarschuwing voor je zijn dat het nu tijd is om in actie te komen en er iets aan te gaan doen.

    Reageer
    #5

    Keratitis of hoornvliesontsteking is een verzamelnaam voor een aantal oogaandoeningen waarbij het hoornvlies door verschillende oorzaken ontstoken is geraakt.

    Reageer
Reageer op: geirriteerde ogen, vreemd zicht


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief