Blauw vlekje oog

  • #1

    Ik zie sinds een week een vlekje in mijn rechter ooghoek. Het is een blauw vlekje. Herkent iemand dit?

    Reageer
    #2

    Zit het op je oogbol, op het oogwit of zit het op je ooglid, om de oogbol heen?

    Op de oogbol heb je meerdere mogelijkheden die vaker voorkomen. Het meest voor de hand liggend is een bloedvaatje dat vanzelf weer weg zou moeten gaan met een week of zo. Maar het kan ook een pterygium of een pinguecula zijn, maar die zijn meestal wittig en niet blauw. Een andere maar zeldzamer mogelijkheid is een moedervlek, maar die komt niet zo snel opzetten.

    Reageer
    #3

    Het is niet zo dat ik een blauw vlekje op het oog zelf zie. Maar met het zien/kijken zie ik een blauw vlekje.

    Reageer
    #4

    Ben je bekend met migraine?

    Het komt namelijk wel eens voor als kenmerk van migraine. Dan wordt het een aura genoemd.

    Lees de wiki over migraine voor basale informatie: nl.wikipedia.org/wiki/Migraine

    De huisarts kan mogelijk uitsluitsel geven over de oorzaak van het blauwe plekje bij jou.

    Reageer
    #5

    Het kan ook een scotoom zijn. Een plekje op het nervlies dat geen signalen doorgeeft aan de hersenen en waarmee je dus niet goed kunt zien. het ziet er als volgt uit: nl.wikipedia.org/wiki/Scotoom. Is dit het?

    Reageer
    #6

    Het kan veroorzaakt worden door ernstigere afwijkingen in het oog (ontsteking, tumor, aneurysmata e.a.) die alleen door een oogarts kunnen worden beoordeeld. Daarvoor ga je het beste naar de huisarts.

    Een verder onschuldige oorzaak zijn mouches volantes of floaters. Hierbij beweegt het vlekje en blijft het niet continu op één plaats zitten.
    Mouches volantes: http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=Mouches+volantes&sa=Zoeken

    Reageer
    #7

    Dit is een goede site met voorbeelden van symptomen en wat de patiënt ziet bij dit symptoom.

    Wat ziet de patiënt (stoornissen in de waarneming: http://www.oogartsen.nl/oogartsen/het_oog/stoornissen_waarneming/

    Reageer
    #8

    Het is een lichtgevend blauw vlekje wat ik zie. Ik heb ook mouches volantes, maar dat is doorzichtig. Of kan je dat ook in kleuren zien?

    Ik heb even op de sites gekeken, maar er is niets dat ik herken.

    Migraine heb ik wel eens gehad, maar dan zie ik meestal +/- half uur vlekken en dan trekt dat weg. Dit heb ik nu al 2 weken.

    Ik had al een afspraak staan bij de oogarts over 2 weken. Dus dit gelijk maar bespreken.

    Groetjes Polly

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #10

    Hoi Polly,

    Grappig, ik heb ook sinds een dikke week een blauwe vlek/waas onderin rechts in het zichtsveld van mijn rechteroog (het is trouwens een schitterende kleur blauw, haha).

    Een paar x per dag komt de vlek even hallo zeggen en verdwijnt dan weer. Heel bijzonder.

    Heb jij nog verder advies hierover gehad - zat zelf te direct te denken aan een of ander vreselijke enge hersentumor. 🙂 Zo'n vaart zal het wel niet lopen. Denk ik. Ik heb wel vorig jaar beide ogen laten laseren.

    Reageer
    #11

    Hoi Poly,

    Ik ben erg benieuwd hoe het is afgelopen? Weet je al meer hierover? Ik heb namelijk hetzelfde en ik ben ook bij de oogarts geweest. Alles was in orde. Omdat ik het regelmatig heb, houdt het mij bezig en kan ik ook niets vinden wat het dan wel zou kunnen zijn.

    Dorien

    Reageer
    #12

    Het kan ook zeergoed te maken hebben met het zich openen van je derde oog .Dit verschijnsel hebben veel mensen, het zien van blauwe lichtvlekken.

    Ik heb het al jaren, sinds ik met reiki bezig ben. Ik heb geen slechte ogen, zelfs zeer scherp zicht. Ook heb ik geen last van hoofdpijn, migraine of wat dan oog voor medisch probleem aan mijn ogen of hersenen.

    succes en geen zorgen maken. Als je echt problemen hebt met zien dan zeker even naar een oogarts of opticien gaan.

    Reageer
    #13

    Hoi Don,

    Kun je me wat meer uitleggen wat je bedoeld met derde oog?
    Ook ik ben bij oogarts geweest en mijn ogen zijn in orde.
    Omdat ik toch regelmatig dat blauwe vlekje zie, houdt het me toch bezig wat dat is.

    groet Dorien

    Reageer
    #14

    Het is echt een waanzinnig mooie kleur, aqua kobalt blauw! En ook mijn vlek komt af en toe hallo zeggen. Geeeeen flauw idee wat dit kan zijn. Ik heb wel mijn ogen 3 jaar geleden laten laseren. Ik heb een foto toegevoegd van hoe ik het zie. [img size=200]http://www.dokter.nl/media/kunena/attachments/legacy/images/Voorbeeld_blauwe_vlek.jpg[/img]

    Reageer
    #15

    Ik heb ook zo'n schitterend vlekje in mijn oog, rechtsonder het middelpunt. Het is grijsblauwig, flikkert. En het zit er al heel lang, zo lang dat ik na een half jaar stilaan begon te gewennen en het maar af en toe terug komt. Het geeft ook een nabeeld wanneer ik in fel licht kijk (alsof het zelf mijn netvlies overbelast).
    Gek dat ik deze info 3 jaar terug niet tegen gekomen ben, toen ik er voor het eerst last van kreeg.
    Het lijkt best goed op de gedeelde foto. Beetje anders van vorm en vlakker.

    Ik heb trouwens allerlei mogelijk onderzoeken gehad, tot hersenscan toe. Niks verklaring gekregen. Eerst zelfs lang niet geloofd geweest.

    Reageer
Reageer op: Blauw vlekje oog


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief