pijn ogen en ‘raar’ zien. knijpende pijn rond ogen

  • #1

    ik heb enorme pijn rond de ogen een soort druk die ook naar voorhoofd uitstraalt... verder zie ik hierdoor niet goed en ben daardoor duizelig... ogen zijn nagekeken door oogarts, niks aan de hand! wat kan dit zijn? ct scan gehad, ik ben niet verkouden en heb geen koorts ofzo...ik word hier letterlijk stapeldol van... wie heeft er opties van wat het zou kunnen zijn?

    Reageer
    #2

    Hoofdpijn heeft sterk de neiging van psychosomatische oorsprong te zijn.
    Heb je bijvoorbeeld "veel op je netvlies" gehad. Zoals mensen die iets "zwaar te verteren" hebben, maagpijn kunnen krijgen?

    Een andere oorzaak zou ik zoeken in de migraine-achtige hoek, maar ik neem aan dat de neurloog al heeft onderzocht of dat de oorzaak is. Anders zie ik namelijk niet het belang van een MRI...

    Reageer
    #3

    ik heb ook geen mri gehad maar een ct scan en dat was ivm duizeligheid en het wazige rare wiebelige zicht terwijl mijn ogen goed zijn...en vanwege die onwijze druk natuurlijk.. ik begrijp je vraag over stress maar nee die heb ik niet... en ik doe al 7 maanden bijna niks anders dan plat liggen omdat de wereld zo draait en ik bijna niet uit de ogen kan kijken dus hoe weinig stress kan een mens hebben... het beinvloedt mijn dagelijks leven enorm ik wil hier zo graag vanaf maar ja dan moet ik wel de oorzaak weten...jij hebthet over hoofdpijn maar dat is het toch niet hoor,het is oogpijn, stekende knijpende pijnen rond ogen en een raar gevoel op het voorhoofd maar geen pijn op het voorhoofd... heeft er iemand nog een idee wat het zou kunnen zijn?

    Reageer
    #4

    verhoogde oogdruk
    Migraine
    Ziekte van mènière.

    SUCCES

    Reageer
    #5

    Hallo

    Glaucoom lijkt een goede diagnose maar je zou dan ook rode ogen moeten hebben.....maar of dit in alle gevallen ook zo is weet ik niet.
    Mischien een andere oogarts.
    Mischien een opticien bezoeken.
    Slecht zien door je ogen kan ook hoofdpijn veroorzaken.
    En mischien heb je wel 2 aandoeningen tegelijk.
    Huisarts vragen om bloed te prikken en te onderzoeken op meerdere zaken.

    SUCCES

    Reageer
    #6

    bedankt voor het meedenken maar alles wat jullie noemen daar ben ik al voor nagekeken...meniere, oogdruk, migraine bloedonderzoek,glaucoom, alles.... wel is een b12 tekort geconstateerd waar ik nu injecties voor krijg...maar of dat nou de oorzaak is?? ik weet niet meer waar ik moet zoeken nu maar kan zo ook niet verder...iemand nog suggesties?

    Reageer
    #7

    Vitamine b12 wordt vaak gegeven bij bloedarmoede.
    Mischien heb je een verwaarloosde griep die uiteindelijk tot bloedarmoede heeft geleid.
    Mischien is er een andere reden voor je bloedarmoede/tekort vit b12......en kun je hier een oorzaal voor zoeken.
    Bloearmoede veroorzaakt wel moeheid...etc.

    Reageer
    #8

    Behalve tekort aan ijzer kan ook tekort aan vitamines bloedarmoede veroorzaken. Vitamines zijn geen bouwstenen, maar zij spelen wel een belangrijke rol bij bepaalde productieprocessen. Zonder vitamine B12 en zonder foliumzuur worden onvoldoende rode bloedcellen aangemaakt. De cellen die wel worden aangemaakt hebben een afwijkende vorm en zijn groter dan normale rode bloedcellen. Tekort aan vitamine B12 veroorzaakt ook andere klachten, onder andere van het zenuwstelsel.
    Vitamine B12 komt alleen voor in dierlijke produkten als vlees en lever, in mindere mate in melk eieren en kaas. Tekort ontstaat bij mensen die onvoldoende binnen krijgen doordat zij slecht eten (bejaarden, alcoholisten), of doordat zij weinig of geen dierlijke produkten gebruiken (vegetariers, en vooral veganisten). Een andere oorzaak van vitamine B12 tekort kan zijn dat het niet kan worden opgenomen in de darm. Vitamine B12 is wat dat betreft een tamelijk kieskeurige stof: hij laat zich alleen opnemen in het laatste deel van de dunne darm. En alleen als er een bepaald hulpstofje (intrinsic factor) aanwezig is. Dat hulpstofje wordt geproduceerd door het maagslijmvlies. Bij chronische ontsteking van het maagslijmvlies (chronische gastritis) wordt er te weinig van geproduceerd. Ook bij chronische ziekten van het laatste deel van de dunne darm kan vitamine B12 niet opgenomen worden.
    Tekort aan foliumzuur komt meestal door een onvolwaardige voeding. Het zit vooral in lever, en in peulvruchten en volkoren produkten.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    bedankt voor de reactie..ik krijg geen b12 omdat ik bloedarmoede heb maar omdat ik de b12 niet kan opnemen zeer waarschijnlijk..dus bloedarmoede heb ik niet iig... de oorzaak van mijn slechte of geen b12 opname wordt onderzocht maar ik heb deze klachten al zo lang en het wordt steeds erger...word er echt niet goed van het beheerst mijn hele doen en laten.... zou het chronische voorhoofdsholte of bijholteontsteking kunnen zijn of moet dit met neusspray en/of stomen minder worden...of misschien een verwaarloosde ontsteking...gr marloes

    Reageer
    #10

    Het komt vaak door stres of wel bepaalde druk het is dan ook verstandig om veel te rusten met regelmaat.
    Mijn atvies is probeer als je gaat slapen water of thee te drinken voldoende vocht kan helpen.

    Reageer
    #11

    hallo,

    Mijn vitamine gehalte is nu 250, en had vaak schommelend tussen 100 en 200.
    Heb hier voor vit b 12 spuiten gehad, toen zat het op 80...
    Maar houd mijn klachten, vooral veel last van stijfheid smorgens,en last van spieren.
    Wat is een normaal b12 gehalte voor iemand van 39 jaar????

    thanxxxxx

    Reageer
    #12

    Lees deze folder van het nederlands huisartsen genootschap over Hyperventilatie:

    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBR3a.htm

    Reageer
    #14

    Hallo,
    heb je nog steeds die rare oogklachten ?
    Ik heb ze namelijk al 10 jaar
    Pijn rond de ogen prikjes in het gezicht wazig zien geen licht kunnen verdragen moeite met lezen en rare kleuren zien

    Reageer
    #15

    Ik krijg ook b 12 injecties. mijn klachten waren hoofdpij druk rond mijn ogen en tintelende en slapende hand en arm. mijn maag maakt b 12 niet aan.ik had ook geheugen verlies en consentratie problemen. ik hoop dat je hier iets aan hebt. ik had het ook altijd koud en was doodmoe

    Reageer
Reageer op: pijn ogen en ‘raar’ zien. knijpende pijn rond ogen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief