Diep ademhalen.

  • #1

    Hallo,

    Ik ben Rob, 19 jaar oud en net nieuw op dit forum.

    Al een tijdje heb ik een vreemd gevoel in me longen als ik diep in adem. Het is vreemd te omschrijven, maar ik probeer het toch. Op het moment dat ik dus diep in adem, dan voelt het alsof er iets vacuum trekt o.i.d. en het voelt als koude lucht, er valt opeens een muur, kortom er kan niet meer lucht in me longen op dat moment. Als ik dan weer uitadem, moet ik gelijk 1 of 2 keer even hoesten.

    Als ik sochtends opsta, en ik sta onder de douche, dan moet ik vaak hoesten, op dat moment hoest ik slijm op. Hier tussen zit vaak een soort dikker wit slijm, een tijd geleden is dit bruinig geweest, maar dat is het nu niet meer.

    Als ik sochtends naar mijn werk fiets, of smiddags terug, merk ik dat wel, dat ik een stuk minder fit ben als hiervoor. Ook heb ik vaak een snotneus als ik heb gefietst (of een andere sport doe). Daarnaast ben ik ook vaak verkouden.

    Ben met deze klachten naar de dokter geweest, en die heeft mijn medische dossier geraadpleegd, daar ik vroeger ook vaak veel moest hoesten. Er werd mij verteld dat ik een astmatische aanleg heb, en heb nu een diskus gehad. Echter, is het met het gebruik van de diskus niet veel beter geworden.

    Ik wil binnenkort toch weer een afspraak maken met de dokter, maar ben ook benieuwd of er op dit forum mensen zijn die dit bekend voorkomt?

    Groeten,
    Rob

    Reageer
    #2

    Ik heb het vermoeden dat jouw dokter toch de erg warm zit met de diagnose. Juist in dit jaargetijde komen de eerste astmatische klachten weer om de hoek kijken.

    Doe je aan sport? Sport is echt goed en zeker als je aanleg hebt voor astmatische klachten.

    Reageer
    #3

    Weet je wat astma is?

    [i]Astma is een chronische aandoening van de luchtwegen. Van tijd tot tijd, bij prikkelende stoffen of stoffen waarvoor de patiënt allergisch is, bij een verkoudheid of na een zware inspanning kan een astma-aanval optreden. Deze wordt gekenmerkt door ontsteking en vernauwing van de luchtwegen, waardoor ze prikkelbaarder worden, een vergrote productie van slijm, benauwdheid, hoesten, piepende ademhaling en kortademigheid. De ernst van de klachten kan per patiënt verschillen, variërend van licht tot levensbedreigend.[/i]

    Lees verder op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Astma

    Reageer
    #4

    Nou, ik heb dat dus ook.
    Het voelt of het bij het laatste beetje wat je in of uitademt fout gaat.
    Ik was er op aan het googelen en toen kwam ik hier terecht, ik heb dit vaker als ik koorts heb gehad.
    Geen idee wat t is, na een week of anderhalf is het meestal weer weg.

    Reageer
    #5

    Ik denk dat je last hebt van hyperventilatie. Als je een half uurtje rustig en rechtop op een stoel gaat zitten en nergens aan denkt, gaat het dan vanzelf weer over? Wat doe je er zelf aan om de klachten te laten verdwijnen?

    Reageer
Reageer op: Diep ademhalen.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief