Wat zijn bultjes op zij, ter hoogte van lies?

  • #1

    Mijn dochter van 3 jaar heeft hele kleine bultjes op haar zei en op de hoogte van haar lies soms zijn er enkele bultjes maar er zitten ook bultjes meer bij elkaar wat kan dit zijn de arts dacht eerst aan gordelroos maar dat was het niet.

    Groeten van Meike

    Reageer
    #2

    Kun je misschien een fotootje plaatsen van de bultjes? jeukt het? Doet het pijn? is het rood?

    Reageer
    #3

    Zijn het waterwratjes (mollusca contagiosa)?

    Waterwratjes worden veroorzaakt door een virus. Na besmetting nestelt het virus zich in de huid en ontwikkelt het lichaam een gepaste afweer tegen het virus.

    Weghalen van waterwratjes is pijnlijk en verhoogt de kans op littekens, en de wratjes komen terug zolang de afweer van het kind nog niet klaar is voor een goede weerstand tegen het virus.

    Het is verstandig te proberen het besmettingsgevaar te verkleinen, bijvoorbeeld door de kinderen niet met dezelfde handdoek af te drogen. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat de kans op succes vrij klein is. De waterwratjes zijn erg week en kunnen snel opengaan, waardoor het virus zich verspreid. Als ouders of andere kinderen gevoelig zijn voor het virus, zal het zich binnen het gezin waarschijnlijk verspreiden.

    Het virus kan door krabben ook naar andere plekken op het lijf worden overgebracht. Vooral kinderen met een kwetsbare huid - bijvoorbeeld door eczeem - krijgen gemakkelijk meer waterwratjes. Aangeraden wordt om opengekrabde bultjes te desinfecteren met Betadine. Hierdoor voorkom je de verspreiding van het virus. Betadine doodt namelijk virussen.

    Reageer
Reageer op: Wat zijn bultjes op zij, ter hoogte van lies?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief