Kind met koorts

  • #1

    hallo

    ik heb een zoon van 8 die 2 weken geleden een paar dagen koorst had,nu weer in het weekend weer ziek vanaf vrijdag ook weer niet eten en slecht drinken nu weer wat beter maar wat mij ongerust maakt is dat hij geen koorts heeft maar wel heel erg warm heeft als het lijkt dat hij hoge koorts heeft maar dan heeft hij maar 36,8 heeft iemand daar ervaring mee wat het kan zijn dus geen koorts maar wel heel erg warm als je hem aan raakt.

    Reageer
    #2

    Hallo Lidwina,

    Ik ken dit ook wel. Ons zoontje van 3 voelde wel eens erg warm aan dat we de thermometer er bij pakten. Ook hij bleek geen koorts te hebben.
    Het eten en drinken is bij hem altijd problematisch. Er gaan wel erg veel virussen rond, waar je helemaal niets mee kunt. Het is niet te behandelen. Ik heb me er nooit druk over gemaakt. Het ging vanzelf weer over.

    Reageer
    #3

    Ik kan het eens zijn met de vorige schrijver. Als je zoon nu ouder was, zou ik ook kunnen denken aan een actievere schildklier. Symptomen van een overactieve schildklier zijn: het gauw warm hebben, een gejaagde indruk maken, een snelle hartslag, trillende vingers en diarree.

    In deze tijd van het jaar met vele rondwarende virussen en bij een jong kind lijkt me een infectie voor de hand liggend.

    Reageer
    #4

    Veel mensen weten dat niet maar vervelende infecties kunnen wel zo`n drie weken na-ijlen. Dus als de koorts en het echte ziek-zijn over is, kan het lichaam nog een paar weken erna bezig zijn om weer helemaal te herstellen. Het lijkt er dus op dat het menneke gewoon nog rust nodig heeft. Goed drinken en nog even in de gaten houden.

    Reageer
    #5

    hallo

    ik ben toch even met mijn zoontje naar de huisarts geweest en het was inderdaad een virus,ze heeft alles goed beluisterd longen hartje en dat was allemaal prima,gelukkig.
    Hij is nog wel thuis van school want hij is nog wel moe en goed verkouden met veel hoesten erbij,het drinken moet ik nog wel steeds aangeven dat hij dat moet nemen,het eten gaat mondjesmaat,

    bedankt voor jullie reacties lidwina

    Reageer
    #6

    hallo lidwina,

    Over het eten zou ik me niet teveel zorgen maken. Als hij weer aan de beterende hand is komt dit ook wel. Het drinken is een ander verhaal. In ieder geval beterschap gewenst.

    Reageer
    #7

    Zo zie je maar, een virusje is zo opgelopen en het duurt toch wel even voordat het helemaal uitgeziekt is.

    Volgende keer kun je bij kinderen letten op echte alarmsignalen, bijna altijd gaat al het overige vanzelf weer over, alhoewel dat ook weer geen wet van Meden en Perzen is, als je begrijpt wat ik bedoel.

    Medische alarmisgnalen bij kinderen zijn:

    'ernstig ziek zijn', 'snelle achteruitgang', minder dan de helft drinken, sufheid, ontroostbaar huilen, tijdens koorts ontstane huiduitslag, veranderde huidskleur, veranderd ademhalingspatroon, en kreunen.

    Reageer
    #8

    Alarmsignalen zijn kenmerken waarbij een acute medische beoordeling gewenst is. Dit betekent niet dat het altijd ernstig is, maar dat het mogelijk ernstig kàn zijn.

    Alarmsignalen bij het kind:

    1. Het kind is suf en reageert niet meer goed op de omgeving.

    2. Het kind is zwak, huilt kreunend en is niet goed troostbaar.

    3. Het kind is benauwd

    4. Het kind heeft vlekjes of puntbloedinkjes en is daarbij erg ziek.

    5. Het kind heeft langer dan 1 dag een temperatuur van 38 graden Celsius of hoger.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Koorts bij kinderen is niet gevaarlijk. Andere symptomen zoals hierboven beschreven zijn belangrijker bij het bepalen van de ernst. Het gebruik van een koortswerend middel zou slechts moeten overwogen worden wanneer de koorts symptomen veroorzaakt. Koortswerende middelen hebben geen positieve invloed op de duur van de ziekte en verminderen ook niet het risico van complicaties.

    Reageer
    #10

    onze zoon ligt ziek op de bank,39,7 koorts en heeft zere ogen en ziet soms dubbel of minder na zijn zeggen, heb vingers opgestoken en hij moest zich erg concerntreren op hoeveel( 6 jaar is hij, ) dus tellen kan hij goed, is dit iets om zorgen over te maken?

    Reageer
    #11

    Mijn dochter was deze week ook ziek. Had dezelfde klachten.
    Ze zei steeds: mama, mijn oogjes doen zo raar.

    Wacht het even af. Kijk even aan hoe het na de griep is.
    Anders even langs de opticiens misschien??

    Reageer
    #12

    het gaat al beter, hoort bij de griep denk ik, bedankt

    Reageer
    #13

    mijn zoontje is geboren op 17 november en hij heeft nu sinds 4 dagen koorts,zijn broer en zus hebben dezelfde verschijnselen gehad maar niet zo lang als hem,en niet zo'n hoge koorts,
    de 1 ste dag begon het met 37.8 met hoesten en snotteren ,en hij kan nog niet zo goed doorhoesten omdat hij nog klein is,sávonds kreeg hij 38.1 koorts,
    de 2 de dag begon met 38.1 koorts en veel hoesten en snotteren,wel goed drinken ,ik geef borstvoeding,maar hij is wel rustiger en slaapt vaker,hij gaf wel met een vreselijk braakgeluid een klodder slijm op met melk na de voeding,zijn koorts liep sávonds op naar 38.8 maar bleef goed drinken, s,nacht werd hij ook een paar keer wakker zielig huilend terwijl hij net voordat hij ziek werd door sliep s'nachts, en alles was leek wel pijnlijk als ik hem optilde en verschoonde,
    de derde dag s,morgens al 38.1 koorts en veel hoesten met slijm wat hij niet goed kwijt kan,en snotneus, en heel rustig,net een lappenpop die je vast hebt terwijl hij juist net een beetje om zich heen ging kijken met zijn hoofdje in lucht,voordat hij ziek werd, s,avonds kreeg hij 39.7 koorts en zag helemaal rood,en hij was heel suffig, heb hem uitgekleed behalve zijn shirt, heb hem ook een zetpil gegeven (moch van de huisarts) hij heeft toen maar 1 borst gedronken en daarna hoesten en met een golf de melk en slijm uitgespuugt,daarna wel weer gedronken maar toch weer een beetje uitgespuugt,en nu sinds dat houdt hij 38.0 graden de 4 de dag, en na elke voeding met een golf melk eruit spuugtmet slijm, soms veel,en dan soms minder,vannacht heeft hij ook door zijn luier gepoept,dat duidt misschien op diarree? hij is erg rustig ben al 4 keer naar de huisarts geweest en 1 keer naar de huisartsenpost,maar dan krijg ik te horen dat het best lang kan duuren voordat hij weer beter is, maar ik vindt zoals het er nu uitziet kan hij toch uitdrogen,en krijgt hij vanavond weer hoge koorts,denk ik omdat hij nu al 38 heeft,is het niet beter om naar het ziekenhuis tegaan?misschien heeft hij wel een bacterie ofzoiets,

    Reageer
    #14

    Mijn dochter van 6 heeft haar hele leventje al regelmatig koorts soms weten we de oorzaak niet, soms gissen we.
    Want ze heeft altijd koorts als ze met wisselen een nieuwe tand krijgt ook toen er een tandje doorkwam als baby.
    Nu zijn we er ook achter als ze spanningen heeft krijgt ze koorts. bv laatste schooldag van het jaar, kinderfeestje enz. Op 4 en 5 december had ze ook koorts, na het uitpakken voor ze naar bed ging was ze koortsvrij!
    Ik ben er nog nooit mee naar de dokter geweest want kinderen hebben nu eenmaal heel vlug hoge koorts.
    Bij ons is het na maximaal 3 dagen over de top heen.
    Dus heeft ze niet altijd maar wel heel vaak koorts, `s-morgens niets `s-middags vaak tegen de 40.

    Reageer
    #15

    hoi.
    onze zoon van 2 jaar heeft ook heel zijn leventje al koorts. hij heeft vorig jaar daar ook nog voor in het ziekenhuis gelegen . en had van januari tot juni 9 keer een antibiotica gehad. hij heeft volgens de dokters een zeer slecht immuum sisteem en is ook om de haverklap ziek. als er wat bijzonders is dan heeft hij verhoging bijvoorbeeld met een verjaardag. of als we weg moeten. maar ze hebben er geen duidelijke oorzaak voor gevonden. ze zeggen dat het ene kind zijn emoties en gevoelens uit door druk te doen of te huilen en de ander door koorts te krijgen . vaag he!
    we hebben ook nog een dochter van 3 maanden en zij heeft het gelukkig niet.
    💡 onze zoon reageerd niet meer op de medicijnen ❗
    succes ermee

    Reageer
Reageer op: Kind met koorts


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief