slapende armen en benen

  • #1

    Sinds een paar weken heb ik last van een slapend gevoel in onderarmen en onderbenen. Dus tintelingen vanaf de ellebogen en vanaf de knieën.
    De hele dag door. Wie weet raad?

    Reageer
    #2

    hiermee even naar de huisarts voor nader onderzoek.
    het kan wel een aandoening zijn , maar daar zijn testen voor nodig.
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    Christine, ik sluit mij aan bij het advies van Brenda. Het eerste dat in mij opkomt zijn neuro-musculaire aandoeningen, en dat zijn er zoveel en dat is zo uitgebreid dat je meer informatie moet geven willen we je verder kunnen helpen.

    Reageer
    #4

    Slapende armen en benen de hele dag door lijkt sterk te wijzen op een perifere neuropathie. Perifere neuropathie is een zenuw aandoening aan meerdere perifere zenuwen tegelijk met namen aan de zenuwen die verder van het hart af gelegen zijn zoals de armen en de benen. Afhankelijk van de oorzaak van perifere neuropathie kunnen de klachten toenemen of overgaan. Er zijn ernstige aandoeningen die perifere neuropathie veroorzaken maar ook onschuldige self-limiting infecties.

    Reageer
    #5

    Ziekten die perifere neuropathie kunnen veroorzaken zijn onder andere Diabetes, Alcoholmisbruik, rheumatoide arthritis, vitamin B-12 tekor, anemie, nierfalen, de ziekte van lyme, hepatitis C, chronische neurologische ontstekingen, amyloidose, multiple sclerose, herseninfarcten, en verschillende andere vasculaire (bloedvat-) aandoeningen.

    Ga met deze klachten naar de huisarts voor lichamelijk onderzoek, bloedonderzoek en eventueel een verwijzing naar de neuroloog of internist.

    Reageer
    #7

    is het normaal als je na een carpaal tunnel syndroom operatie voelbare en zichtbare strepen op je hand hebt

    Reageer
    #8

    Wat bedoel je precies met die strepen?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Alsof je spieren of pezen verdikt xiet liggen. Vanaf de duim. Duim is Nog steeds dik. Vingers niet. Donderdag geholpen

    Reageer
    #10

    Het is op zich niet vreemd om de pezen van de vingers op de hand te zien.
    Ik weet niet precies hoe je hand er uitziet nu en wat er aan het tunnelsyndroom is gedaan. Het zou kunnen dar de pees iets duidelijker te zien is omdat ze is vrijgelegd.

    Reageer
    #11

    Het ging om een heel patroon van strepen. Het is weggetrokken. De hand is nu alleen nog dik. Het was de standaard operatie

    Reageer
Reageer op: slapende armen en benen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief