stijve enkel na lisfranc luxatie.

  • #1

    op 4 januari j.l. ben ik geopereerd ivm een lisfranc luxatie.De tweede operatie waarbij de schroeven zijn verwijderd is woensdag 3 juni j.l. geweest. Het probleem in mijn voet lijkt verholpen maar ik heb nu last van de enkel waar ik steeds doorheen zak en ook heb ik last van pijnscheuten in de enkel. Mijn enkel is ook wat gezwollen. Zou het kunnen dat de enkel stijf is doordat ik maanden lang de enkel niet goed heb kunnen gebruiken?

    Reageer
    #2

    Een behandeling bij een Lisfranc luxatie is gericht op de voorvoet. Dus het lijkt voor de hand te liggen dat je klachten een gevolg zijn van langdurige immobilisatie.

    Lees deze folder even van het NHG over het tapen van de enkel, dat kan je voorkopig wat meer steun geven zodat de enkel kan aansterken.

    Tapebandage: http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBL4b.htm

    Voor het beste advies vraag je je orthopedisch chirurg wat voor jou het beste is.

    Reageer
    #3

    Beste,

    Is het ondertussen al wat beter met uw enkel ? Ik ben een jaar geleden gevallen met de fiets en nu is pas de diagnose lisfranc letsel.Kan je me meer vertellen over de operatie en de revalidatie ?
    bedankt !

    Reageer
    #4

    Geachte mevrouw,

    Bij mij is ook pas een jaar na een val van een fiets na een mri-scan lis franc letsel geconstateerd.Op de rontgenfoto was dat niet te zien. Speciaal gemaakte orthopedische schoenen hielpen ook niet omdat ik daarmee nog steeds mijn voet moest afwikkelen en dat deed pijn bij elke stap. Het kraakbeen tussen mijn voorvoets- en mijn middenvoetsbeentje was helemaal weg. De enige mogelijkheid was operatie en fixatie van de voorvoet volgens de specialist. Toen ik eerst een maand met mijn voet in een brace had gelopen, die op die manier de voorvoet fixeerde, heb ik zelf eerst MBT schoenen geprobeerd. Deze wikkelen je voorvoet af door een ronde zool.Ik draag er ook nog een steunzool in. Dankzij deze schoenen kan ik nu weer 2 uur achter elkaar lopen.Ik stel operatie nu zo lang mogelijk uit.
    Mogelijk dat andere patienten met lisfrancletsel hier iets aan hebben.
    Bij apotheek Franken in Den Haag zijn deze schoenen te koop . Ook via internet Ik heb geen belang bij de verkoop. Andere schoenen met een ronde zool zullen ook voldoen. Veel succes.

    met vriendelijke groet, mevr Keuzenkamp

    Reageer
Reageer op: stijve enkel na lisfranc luxatie.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief