Pijn milt na drinkel alcohol

 • #1

  Hallo,

  Als ik alcohol drink, krijg ik soms een stekende pijn in mijn milt (tijdens het drinken). Ik drink niet vaak, maar de laatste paar keer viel dit me op. Heb het nooit eerder gehad.
  Gisteren had ik er tijdens het drinken geen last van, maar vanochtend voelde ik toch een lichte pijn in mijn milt.

  Kan iemand me vertellen wat dit is?

  Bedankt!

  Gr. Anne

  Reageer
  #2

  Wie heeft vastgesteld dat de pijn wordt veroorzaakt door de milt? Bent u medisch onderlegd?

  Miltproblemen in relatie tot alcohol komt namelijk alleen voor bij chronisch alcoholgebruik als gevolg van leverproblemen, waarbij u geen sprake van is.

  Reageer
  #3

  ik kan inderdaad niet zeker weten of het mijn milt is,maar welk ander orgaan kan er op dezelfde plek die pijn geven? de pijn is vergelijkbaar met de pijn die opkomt bij bijvoorbeeld hardlopen. in het verleden is overigens ooit bij toeval wel een vergrote milt vastgesteld en overactief beenmerg. bij verder onderzoek is er toen niets uitgekomen. mocht ik klachten krijgen dan kan ik altijd terecht bij de internist. maar ik weet dus niet of deze pijn een reden is om naar de dokter te gaan.
  Maar misschien weet u wat die pijn dan wel veroorzaakt,als het mijn milt niet kan zijn?
  gr Anne

  Reageer
  #4

  Waarom zou je juist nu dan geen contact opnemen met de internist?

  Reageer
  #5

  Omdat er toen verder niets mis was, onderzoek wees niets uit. En ik wil niet overkomen als een aansteller ofzo...
  Ik denk een beetje dezelfde reden dat veel mensen eerst hier op het forum komen in plaats van meteen naar de huisarts te rennen ๐Ÿ™‚

  Ik denk eigenlijk dat er niets mis is, want voel me verder prima. Maar ik vind het gewoon vreemd dat ik steeds pijn heb als ik drink, en dacht dat hier misschien een verklaring voor bestaat. Maar het zal wel weer een of ander vaag klachtje zijn dat vanzelf overgaat....bedankt voor de reacties in ieder geval!

  Groetjes Anne

  Reageer
  #6

  Splenomegalie (http://nl.wikipedia.org/wiki/Splenomegalie) en overactief beenmerg geen goede reden om naar een dokter te gaan? Dat lijkt mij toch eigenlijk wel!

  Reageer
  #8

  Beste Anne (en andere lezers),

  Ik vroeg mij af of je er nog achter bent gekomen, hoe het precies zat met de pijn in de mild na het drinken van alcohol de dag ervoor.

  Ik zit namelijk met een (enigszins) vergelijkbare situatie en ben daarom ook wel nieuwsgierig naar een evt. diagnose.

  De laatste 3 keer dat ik heb gedronken (+- 7 biertjes op een avond) heb ik de dag erna last in mijn linkerzij, in de omgeving van mijn mild. Het voelt net als jij zegt, alsof je hardloopt en dan last krijgt van je mild. Ik ben een leek op het gebied van de geneeskunde, maar het lijkt mij niet dat het mijn lever is, aangezien deze wat meer rechts in het lichaam is te vinden.

  Ik ben ook een gelegenheidsdrinker, drink misschien 1 keer in de maand en dan drink ik normaal gesproken niet meer dan 4 a 8 biertjes gedurende 3 a 5 uur.

  Ik ben benieuwd of jij (of andere lezers) mij iets nuttigs te vertellen hebben.

  Ik heb de diverse internetlinks die in de andere posts m.b.t alcohol en pijn in zij en mild (die onderaan zijn vermeld) al geraadpleegd. Echter, niets kunnen vinden wat mijns inziens vergelijkbaar is met mijn situatie. Dis is het enige onderwerp waar ik het e.e.a. in herken:
  - pijn in omgeving mild, die voelt als pijn in mild zoals tijdens hardlopen
  - pijn de dag volgend op de dag dat je hebt gedronken.
  - iemand die niet vaak (en niet veel? ) drinkt

  Ik ben benieuwd naar de evt. reacties!

  Gr.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Alcoholmisbruik kan indirect schade veroorzaken aan de milt. Overmatig alcoholgebruik kan leiden tot problemen met de lever die tot gevolg kan hebben dat de milt zwelt. Splenomegalie, een vergrote milt, veroorzaakt in de regel pijn in de linker bovenbuik.

  Reageer
  #10

  ik zou zeker naar de internist gaan van wat u vertelt bij een te grote milt en overactief beenmerg?wel vreemd dat de internist daar toen niks mee gedaan heeft!misschien gelijk maar een second opinion bij een ander?

  Reageer
  #11

  Hallo Anne,

  Ik heb ook erg veel pijn links van mijn buik hoogte mild/maag
  Ben bij dokter geweest en hij zegt dan maar geen alcohol drinken. Ik heb nooit veel gedronken ongeveer 1x in de 3 weken gemiddeld met 4 of 5 glazen bier op een avond. Nu dat ik zn pijn heb met alcohol drink ik 1 in de 3 maanden.

  Waar ik achter ben gekomen bij mij is dat ik veel gegeten heb savonds met zeker goede bodem vlees en aardappels/frietjes en gewoon iets drinkt zonder alcohol dat de pijn stuk minder is of soms niet komt!
  Maar dan drink ik alcohol pas minstens 1.5u/2u later!

  Groetjes Koen

  Reageer
  #12

  ik heb precies hetzelfde probleem maar nog nooit eerder gehad

  Reageer
  #13

  hihi

  Ik ben hier momenteel aan het doodgaan van de pijn. Zeeer zeker dat het de milt is.
  Ik heb misschien een beetje heel veel gedronken...

  Wat moet ik doen???

  Het doet echt veel pijn.

   

  Reageer
  #14

  112 bellen of de huisartsenpost

  Reageer
Reageer op: Pijn milt na drinkel alcohol
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief