Hoofdpijn na een ongeval, wat nu?

Hoofdpijn na een ongeval, wat nu?

Een ongeval is altijd vervelend. Nog vervelender is het als u hierna lichamelijke (en misschien ook wel psychische) klachten ervaart. Wat kunt u doen als blijkt dat u na een ongeval ineens hoofdpijn hebt die maar niet overgaat, of vaak hoofdpijnaanvallen krijgt als u zich maar even inspant?

Huisarts!

Ten eerste is het van belang dat u de hoofdpijn zo snel mogelijk meldt bij uw huisarts. Zorg er ook voor dat u de huisarts op de hoogte houdt. Sommige huisartsen zullen zelf alvast een vervolgafspraak maken, anderen adviseren ‘het even aan te kijken’ als ze geen oorzaak kunnen vaststellen. Zit u na een paar weken nog steeds met die ellendige hoofdpijn thuis? Misschien komt het doordat uw hoofd een klap kreeg, of uw nek een rare beweging heeft gemaakt tijdens het ongeval, of gewoon door stress. Hoe dan ook: meldt het dan opnieuw bij de huisarts. Al is het alleen maar zodat vaststaat dat u nog steeds hoofdpijn heeft.

Niet op de foto te zien

Mensen die betrokken zijn geweest bij een ongeval, worden vaak aan wat onderzoeken in een ambulance of bij de Eerste Hulp blootgesteld. Afhankelijk van de klachten wordt bijvoorbeeld een röntgenfoto of een MRI gemaakt. Bij een klacht als hoofdpijn is vaak op scans niets te zien dat die hoofdpijn verklaart. Dit betekent uiteraard niet dat u geen hoofdpijn heeft en daarom is het ook van belang dat u bij uw huisarts melding maakt van de hoofdpijn. Dan is namelijk eventueel op een later moment terug te zien is dat u toen al hoofdpijn had. Juist omdat er niets uit scans en onderzoeken blijkt, denken mensen met hoofdpijn na een ongeval vaak ‘ik kan hier niets mee, ik kan niet bewijzen dat ik hoofdpijn heb’.

Letselschade

Ook als u door een ongeval ‘alleen maar hoofdpijn’ heeft opgelopen, heeft u letselschade. Denkt u eens aan al die pijnstillers die u gebruikt, of het werk dat u misloopt, de uren die u niet meer kunt werken, de therapie die u volgt en andere eventuele medische kosten. Dit zijn allemaal kosten die voor vergoeding in aanmerking kunnen komen. Vaak is er na een ongeval een aansprakelijke partij die uw schade moet vergoeden.

Heeft u hoofdpijn sinds een ongeval en wilt u weten waar u recht op heeft? Een letselschadejurist kan u daar (doorgaans vrijblijvend) alles over vertellen. Deze hulp is vaak voor u kosteloos.

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Wijs letselschade.

 

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief