Hoge bloeddruk en abrikozen.

  • #1

    Ik heb al enige tijd last van hoge bloeddruk, ik ga 1x in de 3 maanden op controle. Nui is mij geadviseerd om elke dag 3 abrikozen te eten dat zou de bloeddruk verlagen. Nu is mijn vraag is dat zo? Sinds een maand gebruik ik ze nu en ik ben nog niet weer voor controle geweest, maar ik heb nu wel erg veel last van darmwerking, kan dat van de abrikozen komen?

    Reageer
    #2

    ja , ze helpen tegen hoge bloeddruk, ja fruit verhoogd de darmwerking. Brenda

    Reageer
    #3

    waarom vraag je dat niet aan degene die je dat heeft wijsgemaakt ?

    Reageer
    #4

    Hallo,

    fruit kan inderdaad bloeddrukverlagend werken.
    Wat verstandig is bij een hoge bloeddruk (hypertensie), is uit te kijken met snoepgoed zoals drop of chocola, hiervan kan je bloeddruk ook hoger worden.

    Met vriendelijke groet,

    Schippers

    Reageer
    #5

    het komt inderdaad uit de Natuurgeneeskunde, maar de reguliere artsen schrijven het nu ook voor, dus niets wijsgemaakt het klopt! Alleen zeg ik altijd: 's avonds de gedroogde abrikozen in water leggen de vlg ochtend op de nuchtere maag innemen, 5 mag ook!
    Brenda

    Reageer
    #6

    bloeddruk moet onder 140/90 zijn. Afvallen, bewegen, extra kalium. calcium,
    magnesium, omega 3 (vette vis) vitamine C dus ook veel groenten en fruit
    alsmede zoutarm en weinig vlees eten. Zelf een goed gekontroleerde bloeddrukmeter kopen en je bloeddruk b.v. 's morgens meten voordat je iets gegeten en gedronken hebt , aangezien de bloeddruk bij een arts meestal hoger is ivm spanning etc.

    Reageer
    #7

    Dat klopt toen ik jaren geleden zwangerschap vergiftiging had en een enorm hoge bloeddruk raadde een oude vrouw mij aan om iedere dag gedroogde abrikozen te eten een stuk of vier per dag verdeeld over de dag ,ze zei gewoon opknabbelen kleine hapjes en het werkte mijn bloeddruk zakte

    Reageer
    #8

    Hee, dat wist ik niet. Abrikozen zijn niet mijn favoriete fruit, maar ik ga het toch maar vaker eten. Bedankt voor de tip!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Inderdaad weet ik van de droge abrikozen. De dokter schreef het vroeger voor aan mijn vader. Toen ik zelf hoge bloeddruk had ben ik ze ook gaan gebruiken. 5 perdag en mijn bloeddruk zit nu mooi rond de 128. Ik kontroleer het zelf en ben allang gestopt met de pillen. Het schijnt trouwens ook goed voor het hart te zijn.

     

     

    Reageer
    #10

    Let wel: het effect op de bloeddruk is alleen met abrikozen uit Nieuw-Zeeland. Alleen deze hebben een een bepaald 'stofje' wat de bloeddruk kan verlagen. Iedere avond 3 abrikozen in wat water laten weken en de volgende morgen op eten/drinken

    Reageer
    #11

    Ik heb weer gehoord dat het persé zure abrikozen moeten zijn...

    En anderen noemen weer gezwavelde of ongezwavelde...wie weet het antwoord?

     

    Reageer
    #12

    Ik zou ook graag wat meer duidelijkheid hierover krijgen.

    Nu staat hier weer dat ze perse uit Nieuw Zeeland moeten komen, dat is weer compleet nieuw voor mij.

    Wie kan hier wat meer duidelijkheid over geven?

     

    Alvast heel erg bedankt!

    Reageer
    #13

    Alleen de zure moet je gebruiken. In de avond 4 stuks in wat water zetten. In de ochtend opdrinken en de 4 stuks opeten. Bloeddruk zakt echt. Ik ben er super blij mee. Mijn bloeddruk was 180/ 110 en is na gebruik van 500 gram 140/90 Dus ik ga door met het gebruik er van.

    Reageer
Reageer op: Hoge bloeddruk en abrikozen.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief