Combo Test betrouwbaar 4 weken HIV2

  • #1

    Beste

    Ik ga mezelf binnenkort testen, 4 weken na het onveilig contact met een combo test. Ik had een onveilig vaginaal contact met een Ghanese dame in België. In West-Afrika is ook HIV2 aanwezig. Worden de antigenen voor HIV2 ook opgemerkt door de antigenen/antilichamen combo test, of alleen de antilichamen van HIV2. Is 4 weken dan te vroeg om te testen?

    Bedankt voor het antwoord

    Reageer
    #2

    Beide typen worden getest. Bij 4 weken is het een betrouwbare test.

    Reageer
    #3

    Beste Tandor

    Zou u nog een test aanraden op 3 maanden (of op 6 weken)? Of is een combo test na 4 weken al een serieuze geruststelling?

    Nogmaals dank

    Reageer
    #4

    Een test bij 4 weken is toch al zeer betrouwbaar...

    Reageer
    #5

    Beste Tandor

    Een bijkomende vraag. Ik ga mezelf binnenkort testen, zoals hierboven beschreven. Echter zijn we nu drie weken na het contact en ik heb geen HIV symptomen van een acute infectie (conversiegriep) ervaren. Om zeker te zijn zal ik zeker een duo test uitvoeren na 4 weken, maar hoeveel mensen krijgen volgens u last van de HIV infectie symptomen/conversiegriep? Ik lees hierover verschillende percentages van 50% tot 90%.

    Zoals gezegd laat ik me zeker testen en weet ik dat symptomen, of het ontbreken ervan, geen diagnose kunnen stellen, maar toch had ik graag uw mening. Ik denk wel dat u begrijpt wat ik bedoel.

     

    Reageer
    #6

    50-70% van mensen met een HIV infectie krijgt een conversiegriep.

    Reageer
    #7

    Beste Tandor

    Twee dagen geleden (4 weken na contact) heb ik een duo test ondergaan. Uitslag negatief, dus ben ik blij om.

    Maar omdat ik een onveilig vaginaal contact heb gehad met iemand uit West Afrika, waar HIV2 meer voorkomt (nog zeldzaam, maar meer dan in de rest van de wereld) maak ik me nog wat zorgen.

    De combo/duo test, test immers alleen de antigenen van HIV1, en niet van HIV2.

    Feitelijk is de combo/duo test ten opzichte van HIV2 enkel een antistoffen test op 4 weken.

    Hoe betrouwbaar is dit? Of dien ik de test te herhalen op 6 weken, zodat het antistoffen gedeelte voor HIV2 meer betrouwbaar is?

    Alvast bedankt!

    BNB

    Reageer
    #8

    iemand? (KEP bijvoorbeeld)

    Gr

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb in mijn berichtje van 15 mei al geschreven dat beide typen worden getest.  Doe je zelf een plezier en stop met googlen hiernaar en het uitspitten daarvan. Er is teveel onduidelijke informatie waardoor je alleen maar meer en meer gestrest raakt. Als je meer zekerheid wit hebben, of meer geruststelling laat dan op 8 weken na het contact een controle test doen

    Reageer
    #10

    Hallo Tandor

    Ik heb reeds een afspraak om op 6 weken te testen (naar de antistoffen van HIV2). Nadien laat ik het rusten denk ik. Ik ben al redelijk gerustgesteld door de uitslag op 4 weken van de duo. Echter ben ik gehuwd en dien ik mijn verantwoordelijkheid te nemen dat ik niets doorgeef.

    Goed plan?

    Verder laat ik je nu met rust (zodat anderen ook een kans krijgen) en complimenten voor je goede werk. Er zijn veel mensen die in spanning en in stress zitten, in naam van hen bedankt!

     

    Gr

    Reageer
    #11

    😉
    Dat is inderdaad een goed plan.

    Reageer
    #12

    Hallo Tandor

    Ik heb hierboven alles nog eens nagelezen. En in mijn eerste bericht heb ik dame geschreven, maar ondanks het feit dat het zeker een dame was, was het ook een dame van plezier. Daarom dat ik eerder zo hamerde (volledig in de stress natuurlijk) op HIV 2 . Ze sprak ook geen Nederlands, daarom dat ik vermoed dat ze ook al heeft gewerkt in Ghana, West Afrika. Zoals je zei is er op internet van alles te vinden en kan je je gek maken, ik ben met googlen gestopt. Ik ga komende maandag nog eens een duo test doen, na 6 weken. Maar u bent volgens mij al overtuigd van mijn negatieve uitslag na vier weken (4gen duo alere).  De enige reden waarom ik nog twijfel is mijn angst voor HIV 2 omdat dit niet wordt opgepikt door de antigen/P24 test, of ben ik nu gek?

    Zeg jij het maar Tandor, ben ik nu gek of niet? 😉

    Bedankt voor de goede werken Tandor en Kep.

    Reageer
    #13

    Er wordt standaard alleen op HIV I getest. Type 2 komt in Nederland nauwelijks voor. Alleen bij een positieve of dubieuze negatieve test wordt er naar de types gekeken. Je zou kunnen vragen om ernaar te kijken bij de test maar of ze het gaan doen...

    Reageer
    #14

    Ik begrijp het. Ze gaan dat niet doen want het betreft een duo test met een uitslag binnen 20 min.

    Ik ben niet iemand met een slecht afweersysteem en neem geen medicatie. Normaal gezien zou ik op zes weken toch antistoffen ontwikkeld moeten hebben voor HIV 2 . HIV 1 lijkt me uitgesloten wegens de test op 4 weken (P24 en antistoffen).

    Overdrijf ik als 99% van de "gezonde" mensen antistoffen hebben ontwikkeld na 6 weken?

    Bedankt Tandor en fijne avond. Ik hou je op de hoogte.

    Reageer
    #15

    De antistoffen ontstaan zelf al veel eerder. Eerder dan 4 weken...

    Reageer
Reageer op: Combo Test betrouwbaar 4 weken HIV2


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief