Suikerziekte?

  • #1

    Beste,

    Als je bloedsuiker de hele dag te laag is? Kan je dan ook suikerziekte hebben? Of is dat alleen als die te hoog is?
    Mijn bloedsuiker schommelt tussen de 4-5 de hele dag (moest het bijhouden). Ook na maaltijden en ervoor is het dat. Als ik echt in een dipje zit, dan zit ik zelfs oo de 2-3mmol.

    Reageer
    #2

    Ook dat zou op diabetes kunnen wijzen, of op te weinig eten

    Reageer
    #3

    dat zou zeker ook op te weinig eten kunnen duiden, maar zit bij een diëtiste en eet 3 grote maaltijden en 3 tussendoortjes altijd. Dus Inprincipe zou dat goed moeten zitten.

    Reageer
    #4

    Dan zal het inderdaad niet aan het eten liggen...

    Reageer
    #5

    @Tandor nee. Alhoewel ik liever dat had gehad dan mogelijk suikerziekte.

    Dankuwel voor de snelle reactie ininegeval!

    Reageer
    #6

    Voor een stabiele bloedsuikerspiegel is het beter om te zorgen voor complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Beter dus ook geen stapels brood met een beetje beleg maar een andere verhouding, zoals een omeletje, maaltijdsalade, maaltijdsoep, peulvruchten enz. met een kleinere hoeveelheid brood. Snelle suikers en zeker een los koekje, fruit enz kan pieken en dalen geven in je bloedsuikerspiegel. Ligt dan aan het moment van meten hoe hoog de waardes zijn. Oplosbare vezels zijn goed voor je darmen en helpen ook voor een goede bloedsuikerspiegel.
    Verder helpen diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren voor een goede bloedsuikerspiegel en verbetering van de insulinegevoeligheid. Denk aan stoffen als magnesium, zink, chroom, vitamine B en D en omega 3.

    Reageer
Reageer op: Suikerziekte?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief