Al maanden pijn

  • #1

    Hallo,

    Ik ben een jongen van 19 jaar oud en weet me echt geen raad meer. Al van maart dit jaar loop ik met bijna constante pijn die erger wordt in aanvallen. De pijn bevind zich meestal op de borst, bovenrug (tussen schouders (soort van permanente stijve spieren)), ribben (meestal links) met uitstraling naar armen en in het hoofd. En been ook een beetje kortademig bij het liggen op de rug en linker zij.

     

    De eerste dokter die ik bezocht vertelde mij dat het waarschijnlijk cosotochondritis of syndroom van Tietze was maar liet voor de zekerheid mijn hart controleren door een cardioloog (alles in orde). Huisarts & reumatoloog vertelde me dat het onwaarschijnlijk is dat ik costo of tietze heb.

     

    Mijn huisarts steekt het voortdurend op stress, wat ik voor de pijn totaal niet had. In tegendeel ik voelde me super! Ze vermoede chronische hyperventilatie en liet me hiervoor naar een kinesist gaan die me oefeningen heeft aangeleerd. Hij verwees me door naar een psycholoog, die zij dat eerst alles onderzocht moest worden en me doorverwees naar een reumatoloog. De reumatoloog heeft een MRI-scan laten maken van mijn SI-gewrichten (in de onderrug). Hieruit werd geconcludeerd dat ik een milde vorm van artrose heb, maar de reumatoloog zei er ook bij dat dit neit de oorzaak van de pijn gaat zijn.

    Mijn huisarts neemt me niet serieus en andere huisartsen ook niet, toch heb ik het gevoel dat er iets fout is en wil stappen ondernemen omdat ik niet voor de rest van men leven dafalgan wil slikken. Het enige wat ik voorgeschreven heb gekregen zijn ontstekingsremmers door de reumatoloog, mijn huisarts vertelde mij dat ik deze niet mocht nemen omdat ik geregeld last heb van reflux.

    Welke stappen kan ik best ondernemen? Ik kan en wil zo echt niet verder, het is zowel fysiek als mentaal enorm zwaar en wil dit niet blijven voelen voor de rest van mijn leven.

    Denk ook constant dat het iets ernstig is.

    "Ga naar de huisarts" is niet de oplossing aangezien ik daar steeds met "stress" wordt beknopt terwijl psycholoog overtuigt is dat dit net door de lichamelijke pijn komt.

    Bedankt voor het lezen en eventueel reageren.

    Reageer
Reageer op: Al maanden pijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief