Mirena verwijderd, 1 maand de pil geslikt en nu over tijd

  • #1

    Ik heb eind oktober mijn mirena spiraaltje laten verwijderen en volgens de huisarts zou ik gewoon beschermd zijn tegen zwangerschap als ik diezelfde dag ook met de pil begon, dit dus ook gedaan. Nu had ik 4 dagen geleden ongesteld moeten worden maar er is nog niks gebeurd, vóór het spiraaltje had ik ook deze pil en was ik altijd 2 dagen na de laatste pil ongesteld. Ik heb geen klachten die ik normaal wel heb als ik ongesteld moet worden (die klachten had ik ook tijdens het spiraaltje, hoewel ik meestal nauwelijks ongesteld werd).
    Ik heb wel 1.5 week last gehad van elke dag maagzuur (dit is sinds een kleine week over), wat grotere borsten lijkt het, en nu 1.5 week al flinke obstipatieklachten. Ook heb ik meer last van mijn lagerug/bekken.
    Ik heb vandaag een zwangerschapstest gedaan, maar is negatief.
    Kan ik nu toch zwanger zijn?

    Reageer
    #2

    De eerste 7 dagen dat je de pil bent gaan slikken was deze niet betrouwbaar. Daarna gewoon wel.
    Het is mogelijk dat je menstruatie weer wat onregelmatig is door de overstap. Maar k =je kunt natuurlijk voor de zekerheid een bloedtest bij de huisarts laten doen.

    Reageer
    #3

    Wat raar dat de huisarts anders beweerd! In deze eerste 7 dagen heb ik wel gemeenschap gehad.. ik heb vanochtend de huisarts gebeld en ik moet woensdag gewoon weer aan een nieuwe pilstrip beginnen en volgende week nog een keer een test doen. Bloedonderzoek is volgens haar niet betrouwbaarder dan een zwangerschapstest. Klopt het dat het even kan duren voor zo'n test 'werkt'?

    Reageer
    #4

    Vreemde huisarts.

    Natuurlijk is een bloedtest betrouwbaarder.
    Bij een bloedtest wordt de hoeveelheid HCG hormoon gecontroleerd. Bij een DHZ test alleen maar de aanwezigheid.
    Het kan zo zijn dat het HCG gehalte te laag is voor de DHZ test maar wel zichtbaar is door een bloedtest.
    Welke pil gebruik je?

    Reageer
    #5

    Oke, ik heb nogmaals gebeld maar kan pas volgende week terecht. Ik gebruik een goedkopere versie van de microgynon 30, Ethinylestradiol- Levonorgestrel.

    Reageer
    #6

    Dat is dan toch nog maar een weekje afwachten.

    Uit de bijsluiter van de Microgynon:
    [quote]Overschakeling van de prikpil of een implantaat.
    Begin met Microgynon 30 wanneer u anders de volgende injectie zou krijgen of op de dag waarop het implantaat wordt verwijderd. U moet de eerste 7 dagen echter wél een extra voorbehoedmiddel (bijvoorbeeld een condoom) gebruiken. [/quote]
    Ik zou het er toch maar eens met je huisarts over hebben.

    Reageer
    #7

    Dan kan ik mezelf nu wel voor m'n hoofd slaan om zo blindelings op de huisarts af te gaan.. ik ga eind deze week nog wel een keer testen en maar rustig afwachten dan. Bedankt in ieder geval voor de antwoorden 🙂

    Reageer
Reageer op: Mirena verwijderd, 1 maand de pil geslikt en nu over tijd


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief