zwanger willen worden na blinde darm operatie

  • #1

    Hallo,

    Mijn vriend en ik zijn nu ongeveer 5 maanden aan het proberen om in verwachting te raken en tot nu toe wil dat niet lukken. Nu begin ik bang te worden dat dat misschien komt omdat ik toen ik 10 jaar was een blindedarm-operatie heb gehad. De blinde darm is toen ook nog tijdens de operatie gesprongen en dat heeft daarna nog een keer geleidt tot een onsteking in de buik. Lees op internet dat dit kan leiden tot littekenweefsel of verklevingen waardoor de eventueel bevruchte eicel niet door de eileiders naar de baarmoeder kan komen. Nu weet ik ook dat je pas na een jaar proberen naar de huisarts 'mag'. Maar zou ik met deze geschiedenis wellicht eerder kunnen gaan? En weet iemand hoe groot de kans is dat dit het probleem is of heeft hier zelf jammer genoeg ervaring mee? Alvast bedankt voor de antwoorden!

    Fleur

    Reageer
    #2

    Hey, stress en zorgen maken gaat je niet helpen om zwanger te raken. wil je bevestiging, moet je even naar je huisarts gaan die beschikt over al je medische gegevens. als jij al seks hebt met de gedachtes en stress dat het misschien niet lukt, bevorder je het mislukken ook. gewoon even naar je huisarts gaan voor antwoorden en eventuele onderzoekjes.

    En alles is mogelijk, geniet van de seks maar zonder de gedachte dat je zwanger wilt raken. Het kan dan zijn dat je vanzelf een keer zwanger word.

    Groetjes,
    Rick

    Reageer
    #3

    hallo fleur,
    ik ben 4 jaar geleden geopereerd geweest voor een gesprongen appendix. Toen waren we net gestart met kindjes. Na de operatie zei de chirurg ons da we vruchtbaarheidsproblemen zouden hebben en het allemaal niet vanzelfsprekend zou gaan. Hij had gelijk. Nu, 4 jaar later, is er nog steeds niets. Eerst een jaar spontaan proberen (wat iedereen eerst MOET doen). Daarna allerlei onderzoeken (zowel ik als mijn vriend), een operatie waaruit bleek dat ik verklevingen had door die appendix operatie. Daarna een hormonen behandeling waarbij ik na 2 jaar eindelijk zwanger geraakt. Maar helaas van korte duur. Na 3 weken was het vruchtje al gestorven. Nu is de volgende stap ivf. Ik hoop hiermee eindelijk resultaat te krijgen, want 4 jaar is al heel lang en het wordt ons allemaal wa te veel. Heb ook nog dezelfde verhalen gehoord van andere mensen i.v.m. Die appendix. Na zo'n operatie hebben deze vrouwen meestal verklevingen en lukt het niet goed. Maar volgens mij MOET je altijd eerst een jaar zo proberen vooraleer je de kosten terug betaald krijgt van de hormonen behandeling. Hopelijk weet je nu wat meer en ik wens je het beste toe.

    Reageer
    #4

    Zijn zelf twee jaar bezig geweest. Moest van gyneacoloog eerst een jaar proberen omdat het eerder ook gelukt was. Heb een keizersnee gehad en toen mijn kindje 3 maanden wasblindendarmontsteking. Na een jaar proberen om weer zwanger te worden mocht ik naar het ziekenhuis. Hier eerst allemaal testen en uiteindelijk een kijkoperatie. Wat bleek ik kon nog wel jaren proberen maar zelfs met de kijkoperatie konden ze mijn eierstokken en baarmoeder niet zien. Zaten zoveel verklevingen. Ze zeiden met niet of het kwam door de keizersnee of de blindendarm operatie.Ik mocht wel kiezen of ik ivf wilde of een operatie. Gekozen voor een operatie, ivf kan altijd nog. En na ivf is er nets meer dus de gok genomen. Nou ja na weer een paar maanden opnieuw geopereert en werden de verklevingen verwijderd. Nadat ik weer een normale cyclus heb gehad ben ik meteen zwanger geworden.
    Het kan dus

    Reageer
Reageer op: zwanger willen worden na blinde darm operatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief