Vaginale bloeding tijdens/na de seks

Online ZorgZus
  • #1

    Twee dagen geleden heb ik geslachtsgemeenschap gehad met mijn vriendje waarbij ik tijdens de seks opeens een bloeding had. Wij waren toen meteen gestopt.
    Ik moest nog ongesteld worden en ik dacht in eerste instantie dat die bloeding te maken had met mijn ongesteldheid, maar ik was niet zo zeker van mijn zaak. Na de seks ben ik nog aan het bloeden (het lijkt op ongesteldheid), maar het was qua gevoel toch anders dan normaal. Dit was ook niet de eerste keer dat wij geslachtsgemeenschap hebben gehad.
    Ik heb op google een aantal dingen opgezocht over bloedverlies tijdens/na de seks en ik kom op allemaal vervelende dingen zoals poliepen, baarmoederhalskanker, chlamydia, contactbloedingen, etc.

    Ik ben 16 jaar oud en mijn vriendje is tot nu toe de enige met wie ik seks heb gehad. Ik ben al eerder ingeënt tegen baarmoederhalskanker en mijn vriend was voorheen al getest op soa's.

    Ik word hier erg angstig over en ik wil graag advies. Misschien zijn er mensen die ook hetzelfde hebben gehad als ik nu.

    Reageer
    #2

    Zelf ben ik ook niet aan de pil en gebruikten wij het condoom, maar dat ben ik vergeten te melden.

    Reageer
    #3

    Beste Kim,
    Weet je zeker dat het bloeden niet door de menstruatie komt? Hoe ver was je nog van de menstruatie af?

    Er zijn ook minder akelige dingen die een bloeding zou kunnen veroorzaken.
    Het is mogelijk dat je vagina te droog is. Ook dat kan bloedingen veroorzaken. Hierbij moet ik wel zeggen dat het dan om gering bloedverlies gaat.
    Een andere optie is dat je baarmoedermond geirriteerd is geraakt. Ook dat kan een bloeding geven.

    Indien je heel zekeer weet dat het niet de menstruatiew is, en die kan op je leeftijd nog wel eens oneregeld zijn, adviseer ik je in ieder geval even langs de huisarts te gaan.

    Reageer
    #4

    Ik ben zelf nog onregelmatig, maar ik ben vaak aan het midden/einde van de maand ongesteld.

    Reageer
    #5

    "Ik ben zelf nog onregelmatig, maar ik ben vaak aan het midden/einde van de maand ongesteld."
    Als ik het dus goed begrijp zou je halverwege van de maand ongesteld geweest kunnen zijn? Dat zou dan toch kunnen kloppen?
    Heb je nu nog steeds last van bloedingen?

    Reageer
    #6

    Hai, zwanger kun je dus niet zijn. Kan een contactbloedinkje zijn geweest. Als het eenmalig is, niets aan de hand. Als het nu elke keer gebeurd, ga dan even naar de huisarts.

    Groetjes

    Reageer
Reageer op: Vaginale bloeding tijdens/na de seks


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief