Heb ik ALS?

  • #1

    Hallo,

    De afgelopen paar maanden heb ik continu last van
    fasciculaties/myokymieën. Ik voel het continu verspringen dan van mijn voet naar mijn knie en dan bijvoorbeeld in mijn kuit. Het zit in mijn hele lichaam. Het zit echter niet in mijn tong. Ook voel ik het soms in mijn ooglid. Ik kan wel gewoon alles doen, zoals zwemmen (afgelopen week nog in zee gezwommen) voetballen, windsurfen, traplopen, fietsen etc.
    Ik las iets over het Benigne fasciculatiesyndroom. Heb je dan ook continu spiertrekjes van 1/2 seconden? Ik ben 18 jaar en ik denk eerlijk gezegd niet dat het ALS kan zijn, maar als ik op internet intyp: continu spiertrekkingen, zie ik dat dit typisch bij ALS past. Dus ik ben toch stiekem bang voor ALS. Weet iemand misschien meer over wat het zou kunnen zijn?

    Mvg
    Toby

    Reageer
    #2

    Je zou sowieso die symptomen niet moeten googelen. Ga naar de huisarts, en vraag een verwijzing voor de neuroloog.

    Reageer
    #3

    ALS is op jouw leeftijd toch niet erg waarschijnlijk. Daarnaast zou je dan ook nog andere klachten moeten hebben. Ga met de klachten naar de huisarts.

    Reageer
Reageer op: Heb ik ALS?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief