Al 5 jaar pijn in beide knieën, door groei?

  • #1

    Hallo allemaal,
    Ik ben een meisje van 15 jaar, en kamp al 5 jaar met kniepijn. Ik speel voetbal, maar de laatste 2 jaar heb ik geen enkele match meer kunnen meespelen. Lopen lukt ook niet, toch niet voor meer dan 1-2 min. Ik ben 182cm, en dokters denken dat de groei de pijn veroorzaakt, maar omdat het al zo lang duurt wordt ik wat hopeloos, want ik wil voetballen, voetbal is echt mijn leven.

    [u]Klachten:[/u]
    Ik heb vooral last als ik trappen op/af loop of moet rechtstaan uit een stoel, maar ook als ik gewoon zit heb ik soms zeurende pijn. Fietsen en crosstrainer lukt wel, wat ik dan ook probeer om 2x per week te doen in de fitness om mijn conditie wat op peil te houden. Ik heb last aan beide knieën, aan de buitenkant, enkele centimeters onder de knieschijf/ aan de binnenkant net onder de knieschijf/ net onder de knieschijf/ aan de aanhechting van de patellapees op het scheenbeen. Ik heb soms ook last in mijn onderrug, wat meestal voorkomt bij lang rechtstaan, maar dat vind ik minder een probleem want hier heb ik geen last van als ik sport.

    [u]Dokters, kinesisten, chiropraxie:[/u]
    Ik ben al bij minstens 4 specialisten geweest, 3 voor mijn knieën, 1 voor mijn rug. Ze zeggen allemaal dat het komt door de groei. Er zijn ook vrij recent platen genomen van rug, bekken&knieën waarop niets te zien was. De specialisten raadden me aan om naar een kinesist te gaan voor stretch- en spierversterkende oefeningen, wat ik ook heb gedaan. Eerst bij de kinesist in de buurt, wat later had ik van een vriendin gehoord dat zij bij een goede kinesist ging, dus ben ik daar voor een tijdje naartoe geweest, maar het hielp allemaal niet. Daarna ben ik naar de dokter van mijn voetbalploeg gegaan, die mij doorverwees naar de kinesist van mijn ploeg, maar niets hielp, dus ben ik naar nog een andere kniespecialist gegaan, die me doorverwees naar nog een andere kinesist, move to cure in Antwerpen. Ik ben hier zeker 3 maanden 2x per week naartoe gegaan en heb thuis ook elke dag de oefeningen gedaan die ze me daar aanraadden, maar er was geen evolutie dus verwezen ze me door naar een chiropractor, die de pijn wel kon weg nemen voor even, maar niet voor op lange termijn. De laatste specialist waar ik ben geweest zei me dat de pijn nog maximum 1 jaar mag duren, maar omdat zowat elke specialist dat al had gezegd, en het nooit is uitgekomen weet ik niet of ik dit nu moet geloven.
    Ik hoop dat iemand me hierin kan helpen, want ik vind het verschrikkelijk niet te kunnen gaan lopen en voetballen, het is echt mijn leven.

    Reageer
    #2

    Het kan dus inderdaad de groei zijn en daardoor een overbelasting van de aanhechting.
    Ik denk dat je er goed aan doet om het voetbal voorlopig toch op een lager pitje te gaan zetten. Het zal de klachten alleen maar erger maken.

    Reageer
    #3

    Het is inderdaad zo dat het voetbal het erger zou maken, maar ik speel al 2 volle seizoenen niet meer mee, dus eigenlijk zou de pijn dan toch al hebben moet afgenomen?..

    Reageer
    #4

    Doe je helemaal niets meer aan voetbal dus?

    Het enige wat je kunt doen is versterkende oefeningen voor de bovenbeenspieren.

    Reageer
    #5

    Ik doe inderdaad niet meer aan voetbal, de laatste 2 jaar ging ik ook volop naar de kinesist voor onder andere spierversterkende oefeningen voor de bovenbeenspieren, sinds kort doe ik deze in de fitness, met ook conditionele oefeningen en andere spierversterkende oefeningen.

    Reageer
    #6

    Zorg in ieder geval dat je niet te veel doet. Anders blijft de overbelasting in stand....

    Reageer
    #7

    Ik zorg er altijd voor dat ik binnen de pijngrens blijf.

    Reageer
Reageer op: Al 5 jaar pijn in beide knieën, door groei?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief