Mediale knieband

  • #1

    Ik heb 8 weken geleden een blessure opgelopen aan mijn knie. Hij deed heel veel pijn in het begin en ik had het gevoel dat hij instabiel is. Volgens de artsen in het ziekenhuis was het de mediale band. Ik ben nu 8 weken verder en kan er gewoon mee lopen en een klein beetje hardlopen. Als ik echt draineerbuizen maak of een bal met m'n binnenkant van m'n voet wil spelen voel ik een scherpe stekende pijn in de binnenkant van mij knie. Hoe kan ik deze mediale band versterken, en op welk termijn kan ik weer beginnen met voetballen?
    Zijn er eventueel methodes waarmee ik mijn mediale band sneller kan laten genezen?

    Reageer
    #2

    De vraag is natuurlijk wat er dan met die mediale band precies aan de hand was.
    Je zou fysiothrrapie kunnen overwegen

    Reageer
    #3

    Maar fysotherapie Heeft toch alleen nut voor de spieren er om heen?
    Ik doe wel al oefeningen in de sportschool en er kan gewoon kracht op komen.

    Wat zou een fysio kunnen doen?

    Reageer
    #4

    De fysiotherapeut kan onderzoek doen en functietesten om de status van band te bepalen. Daarnaast is het inderdaad de bedoeling dat omliggende spieren of spiergroepen worden geactiveerd om je knie zoveel mogelijk te ontlasten en te ondersteunen zodat het band optimaal kan herstellen.

    Reageer
    #5

    Klopt, ik ben zelf onder behandeling geweest met soortgelijke knieklachten bij een fysiotherapeut in Amstelveen Ik heb een uitgebreid oefenprogramma gekregen om m'n mediale kniebanden te versterken. En met succes, nu ben ik pijnvrij en hou ik m'n conditie bij in de sportschool.

    Reageer
Reageer op: Mediale knieband


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief