uitslag MRI

  • #1

    In mijn MRI uitslag staat het volgende:

    MR gehele wervelkolom. Kanaalstenose is niet zichtbaar. Myelopathie is niet zichtbaar. Discopathie L1 t/m L3 en L5-S1. Kleine centrale HNP L5-S1 ongewijzigd in vgl. met eerder onderzoek.

    Ik heb onwijs last van mijn lage rug en tintelingen in mijn linker been. Soms slaapt dit been zelfs en als ik dan op sta zak ik er door heen.

    Wat betekent de uitslag en is hier iets aan te doen? fysio en medicatie helpen niet.

    Reageer
    #2

    MR gehele wervelkolom. Kanaalstenose is niet zichtbaar. [color=#ff0000]Er is geen vernauwing in je ruggenmerg te zien.[/color]

    Myelopathie is niet zichtbaar. [color=#ff0000]Er is geen degeneratieve afwijking van het ruggenmerg te zien[/color]

    Discopathie L1 t/m L3 en L5-S1.[color=#ff0000]Er is een verschuiving van wervels te zien. In de onderrug[/color]

    Kleine centrale HNP L5-S1 ongewijzigd in vgl. met eerder onderzoek.[color=#ff0000]Er is een kleine hernia te zien tussen de 5de lendewervbel en het staartbeen. Deze is eerder al vastgesteld en er hebben zich t.o.v. het eerdere onderzoek geen wijzigingen voorgedaan[/color]

    Het is heel goed mogelijk dat de afwijking te gering is om chirurgisch in te grijpen. Afhankelijk van je leeftijd, kan dit ook nog herstellen d.m.v. o.a. fysiotherapie.
    Of er andere mogelijkheden zijn , moet je bespreken met de neuroloog/neurochirurg

    Reageer
    #3

    vandaag bij de ort.chirug geweest.

    Hij vond de mri niet voldoende voor een operatie en zag er eigenlijk ook geen schrikbarende dingen op. Hij heeft me meteen naar de rontgenafdeling doorgestuurd om ook daar fotos te laten maken. Hier zag hij ook geen vreemde dingen op.

    Hij kan mijn pijn nu echter niet plaatsten. Hij ziet hoeveel pijn ik heb in me lage rug, en dat ik niet kan bukken en dat ik slecht loop.

    Omdat ik sinds een aantal maanden meer last heb van tintelingen wil hij een nieuwe mri laten maken. De molen begint dus waar van voren af aan. Ben inmiddels al ruimm anderhalf jaar bezig in het ziekenhuis en ben voor me gevoel geen meter opgeschoten.

    Als er na de MRI nog niks te zien is dan kan hij me niet verder helpen en dan zal het de pijnpoli worden?

    hoe is het mogelijk dat iemand zo'n last heeft van zijn rug en dat hier niets van te vinden is. Zit het dan soms in de zenuwen?

    Reageer
    #4

    Het zijn sowieso de zenuwen die de pijnen veroorzaken.

    Wat er verder gedaan kan worden zal moeten blijken. Soms is het heel moeilijk. Als de afwijking gering is, verwacht met niet dat het zoveel pijn kan opleveren. Helaas wijst de praktijk soms anders uit.

    Reageer
Reageer op: uitslag MRI


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief