Pijn aan de buitenkant van de heup

  • #1

    Ongeveer twee week geleden ben ik op een zaterdag ochtend wezen schaatsen en heb ik 's middags een waterpolo wedstrijd gespeeld. Toen had ik nog nergens last van. De dag erna had ik het gevoel dat ik een spier aan de binnenkant van mijn bovenbeen had verrekt.
    Ik heb hier niet zoveel mee gedaan. Ik heb wat rustig aan gedaan tijdens de trainingen.

    Maar sinds een week heb ik erg veel last van de buitenkant van mijn heup. ik heb een continu zeurend gevoel en pijn wanneer ik vanuit een zittende houding ga staan. Ik ben bij de huisarts geweest. deze heeft gezegd dat ik overbelaste/geirriteerde pezen heb. ik ben hierna naar de fysio gegaan. de huisarts en de fysio hebben gezegd dat ik rustig aan moet doen.

    Maar dit is erg lastig aangezien ik al pijn heb als ik vanuit zitten ga staan. Ik vind het erg lastig wat ik nu moet doen. Ik loop stage waarbij ik regelmatig kleine stukjes moet lopen en veel zit en weer ga staan.

    Moet ik echt rust nemen en thuis op bed gaan liggen? Of moet ik juist zo doorgaan? Misschien moet ik op een andere manier op staan?

    Reageer
    #2

    Ik zou rode Tijgerbalsem smeren, of Arnica.
    Lana

    Reageer
    #3

    Het lijkt me dat als ik eerst de spieren en pezen opwarm en ze daarna laat afkoelen ze erg stijf worden. Of is dat niet zo?

    Reageer
    #4

    Hoi, ik denk niet dat thuis op bed liggen de oplossing is, maar wel in beweging blijven. Niet over je pijngrens heen gaan. Je zou ook vette watten op je heup kunnen doen. Dat dringt ook diep door met warmte.
    Groetjes

    Reageer
    #5

    rekken van de bil lijkt me een betere optie. Als u in bed ligt trekt u de niet pijnlijke knie op, daarover legt u de enkel van het pijnlijke been. U pakt nu de knieholte van het goede been en trekt deze knie (waar de enkel nog op ligt)met iets gestrekt been naar uw schouder toe (gelijknamige schouder) als het goed is voelt u rek in de bil van het pijnlijke been. Dit houdt u zo lang mogelijk aan. In zit kan het ook. Door de enkel van het aangedane been op de ander knie te leggen en met uw lichaam naar het goede been te leunen. Dan moet u weer de bil van het pijnlijke been voelen.

    Taksen de Nijs
    Fysiotherapeut - Manueel Therapeut i.o.
    Instituut D&C

    Reageer
Reageer op: Pijn aan de buitenkant van de heup


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief