Terugkomende knieblessure, knieschijf.

  • #1

    Hallo, ik ben in september op mijn knieen gevallen op hard beton, waarna ze beiden 1,5 week blauw en dik waren. Na 2 weken niks gedaan te hebben was mijn linkerknie goed herstelt, maar mijn rechterknie niet. Toen ben ik naar de huisarts geweest en hij vertelde mij dat ie waarschijnlijk gekneust was. Na nog zo'n 2 weken rust begon ik weer te sporten, voetbal en krachttraining. Alles ging redelijk goed, lichte pijntjes soms maar ik kon alles.

    Nu heb ik een winterstop van een ruime maand achter de rug, en heb niet gevoetbald. Wel deed ik nog aan krachttraining, hele periode pijnvrij kunnen sporten. Ik squatte toen 160kg, en trok 3x190 van de grond. Ik fietste bijna elke dag ruim een uur(vervoer).

    Gisteren had ik mijn eerste training in de zaal(voetbal), nergens last van maar een paar uur later voelde ik weer een stevige pijn. Vooral als ik wil opstaan en mijn been volledig strekken. Hoe kan ik nu opeens zoveel pijn krijgen, de training was nog niet voluit. Terwijl ik met zware gewichten geen last heb, en met langdurig fietsen ook niet. Nu kan ik nog niet eens pijnvrij door mijn knieen gaan.

    Als ik zelf ga drukken op de knie kan ik de pijnlijke plek niet voelen als mijn knie gebogen is, wanneer ik mijn been recht heb en ontspan voel ik pijn net onder mijn knieschijf. Wel de knieschijf zelf. Weet iemand wat ik nu het beste kan doen en wat evt zou kunnen helpen om de pijn te genezen?

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Het is mogelijk dat je spieren of pezen rondom de knieschijf te kort zijn. Dan wordt je knieschijf tegen de botten aangeduwd en ontstaan er irritaties. Om hier zeker van te zijn moet je echt even langs de fysiotherapeut. En sowieso na al jr workouts rekken!! Zeker met dit soort intensieve trainingen!!! Korte spieren kunnen voor erg nare (en uiteindelijk chronische!!) blessures zorgen.

    Reageer
Reageer op: Terugkomende knieblessure, knieschijf.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief