Haaruitval + jeuk hoofdhuid

  • #1

    Ik heb al een aantal jaren last van jeuk en (naar mijn idee) overmatig haaruitval. Tot nu toe zie ik gelukkig nog geen kale plekken, het groeit dus gewoon weer terug. Maar de levensfase van mijn haren zijn wel een stuk korter dan normaal denk ik.

    Ik heb al een heleboel shampoos geprobeerd, maar niks helpt. Nu gebruik ik alleen nog Dermolin. De jeuk is iets minder, maar nog steeds storend, net als de haaruitval.

    Ik heb nu 3 maanden multivitaminen geslikt, maar dat heeft ook niet geholpen tegen haaruitval. Ik las op een site dat vitamine B8 belangrijk is voor het haar, maar die zat net niet in die multivitamine (wel B6, en de andere B vitamines). Is het zinloos om nu een vitamine B complex te slikken, waar die B8 wel in zit?

    Of naar een dermatoloog gaan?

    Reageer
    #2

    Ben je ook al eens bij de huisarts met de klachten geweest?
    Misschien seborroisch eczeem.......

    Reageer
    #3

    Ja dat wel, maar hij heeft de moeite niet genomen om mijn hoofdhuid eens te bekijken. Gelijk weer een of andere shampoo voorgeschreven tegen haaruitval, maar heeft weer niet geholpen.

    Ik ben een man trouwens. Mannen die kaal worden, hebben die ook allemaal een jeukende hoofdhuid? Mijn haar wordt ook heel snel vet trouwens. Vroeger waste ik mijn haar 5 keer in de week met milde shampoo, toen werd het op een gegeven moment dezelfde dag nog vet. Nu ben ik verminderd naar 3 keer in de week, en de volgende dag is het weer al vet. Het valt me ook op, als mijn haar eenmaal vet begint te worden neemt de jeuk ook toe.

    Het maakt ook niet uit zomer of winter, de klachten zijn even erg.

    Reageer
    #4

    Je klachten doen mij toch denken aan seborroisch eczeem.

    Ga terug naar je huisarts en vraag een verwijskaart voor de dermatoloog.

    Reageer
    #5

    probeer eens resdan shampoo de groene fles te gebruiken is heel goed en te koop bij drogist

    Reageer
Reageer op: Haaruitval + jeuk hoofdhuid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief